avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - proba cu martori
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - proba cu martori

Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind detine inregistrare video)Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 16:20, 13 Februarie 2011
Daca nu recunoasteti fapta de ce sa semnati procesul verbal ??? Refuzati semnarea tocmai cu aceasta motivare, fapt pe care agentul constatator va trebui sa-l constate in P.V.
Agentul constatator , la momentul incheierii procesului verbal se bucura de prezumtia de legalitate. Cel caruia ii revine obligatia sa probeze nelegalitate intocmirii procesului verbal este contravenientul care formuleaza plangere impotriva procesului verbal de contraventie
Conform Art 6 CEDO cauza Anghel Vs România, agentul constatator trebuie să facă dovada săvârşirii faptei contravenţionale nu contravenientul. Pv are rubrică de luat la cunoştiinţă nu recunosc sau nu recunosc fapta comisă, dumneavoastră semnaţi acolo de luare la cunoştiinţă, data de la care curg cele 15 zile în care puteţi contesta PV la judecătorie.
Puteti semna procesul verbal de contraventie cu obiectiunile dvs.
Da, la momentul incheierii procesului verbal agentul constatator se bucura de prezumtia de legalitate.
Dvs. va revine obligatia sa probati nelegalitate intocmirii procesului verbal prin formulare unei plangere impotriva procesului verbal de contraventie, in termen de15 zile.
Succes!


Eu personal am câştigat un proces cu poliţia rutieră invocând cauza Anghel vs România. ªi og 2/2002 cu modificările la zi stipulează expres că instanţa are un rol activ în determinarea adevărului şi trebuie să se pronunţe numai după ce a administrat TOATE probele existente în dosar, acestea însemnând planşe foto, declaraţii de martor (cei consemnaţi în PV şi eventual alţii aduşi de petent). Ori aceasta nu înseamnă că PV-ul miliţianului e sfânt şi gata el are dreptate. Dhupă cum am mai spus el trebuie să probeze cu ceva că ai făcut boacăna. Dacă e doar PV-ul la dosar însoţit de raportul militianului, sunt şanse mari să câştigaţi. VErificaţi şi sub aspectul nulităţii absolute Pv-ul, citiţi OG 2/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt responsabilitatile agentului de circulatie atunci cand opreste un autovehicul pentru control? razvan.corleone razvan.corleone [b] Buna ziua ,as avea si eu o intrebare la prima vedere simpla : Care sunt atributiile agentului rutier(politistului) atunci cand opreste un autovehicul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)
Cum se poate recupera permisul suspendat fara drept de conducere AntiKap AntiKap Ieri seară mi-a fost suspendat permisul de conducere pe termen de 90 de zile fara drept de conducere si cu o amenda de 940 lei pe motiv ca as fi trecut linia ... (vezi toată discuția)