avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie

Daca s a primit o somatie si au semnat de primire un fost vecin,deoarece debitorul este decedat de 9 ani , ce se intimpla mai departe ,ce efecte se produc,vor fi imolicate in viitor vreo ruda ? se prescrie datorie,se anuleaza pt ca e decedat?
Cel mai recent răspuns: birmaneza , utilizator 18:06, 13 Februarie 2011
Buna ziua !
Depinde despre ce debit este vorba. Avand in vedere termenul de prescriptie general, dar si majoritatea termenelor de prescriptie speciale si tinand cont de timpul trecut de cand datoria este lichida certa si exigibila, consider ca debitul aproape sigur este prescris.
In ceea ce priveste decesul debitorului, acesta nu este relevant , tinand cont ca executarea poarta asupra mostenitorilor acestuia.
Cu stima !
Inca nu cunosc clar continutul scrisorii ,nu cunosc ca si ruda despre ce datorie e vorba,se pare ca se solicita persoanei careia e adresata(pers. decedata) sa achite o restanta,i se cere sa dea telefon la un nr. indicat si sa mearga pana la o anumita data la o adresa intr o localitate. Daca nu este plicul adresat mostenitorului in mod direct ,poate fi acuzat acesta in vreun fel, de neimplicare si ce sa faca acel mostenitor?(el stie de la vecin cite ceva vag,acesta putea sa nu i comunice chiar nimic,dar vecinul a deschis plicul).Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moarta de 4 ani...cu datorii !!!!!! Graminede Graminede IN [b]5 [/b][b]iunie 2004[/b] a decedat mama mea. La [b]1 iulie 2004 [/b]am anuntat firma de cablu tv-post ca cer rezilierea contractului facut de mama si ei, ... (vezi toată discuția)
Executare silita isty1981 isty1981 Am un contract din 2005 pe termen de 3 ani (adica expira in 2008). Ultima plata cred ca am efectuat-o undeva in 2006, de atunci nimic. Nu am raspuns nici la ... (vezi toată discuția)
Executari silite mihai_gaby mihai_gaby Am o datorie din 2004 care a fost platita partial la banca. Creanta ramasa a fost cesionata la o firma de recuperari care la randul ei a cesionat-o la alta ... (vezi toată discuția)