avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general somaj tehnic cu plata taxelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

somaj tehnic cu plata taxelor

Va rog sa-mi spuneti daca salariatii care se afla in somaj tehnic si carora li se plateste taxele daca sunt asigurati la somaj sau nu ?.
Mai am o intrebare ;daca o persoana a lucrat un an in ultimii 2 ani dar cu jumatate de norma beneficiaza de somaj (de la AJOFM)? Daca cineva stie sa-mi raspunda la aceste 2 intrebari ii multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:06, 13 Februarie 2011
Daca angajatorul plateste contributii la somaj atunci salariatul v-a beneficia de perioada ca stagiu de cotizare.
Pentru CIM cu 4 ore salariatul trebuie sa aiba lucrare 24 luni din 24 anterioare concedierii din motive neimputabile salariatului, pentru a realiza stagiul de cotizare.
Aceasta inseamna ca nu trebui sa aiba nici o zi de concediu fara plata, sau concediu medical mai mare de 30 zile, sau alta cauza de suspendare CIM. De ex. daca pentru perioada de somaj tehnic angajatorul nu a platit contributie la somaj ( face exceptie perioada de somaj tehnic scutita de taxe conform prevederilor legale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept somaj nedumeritus nedumeritus In aproape ultimii 2 ani, intreprinderea la care lucrez s-a aflat in insolventa si o parte din angajati au fost in somaj tehnic,, fiind solicitati de cateva ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, societate in faliment baican constantin baican constantin Daca se desface CIM cu art. 65 pct.1 coroborat cu art.60 alin.2 al legii 53/2003 am doua intrebari. ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva danmirceazamora danmirceazamora Buna ziua. am fost angajat din somaj pe durata nedeterminata, am semnat contractul fara sa primesc un exemplar. Dupa 2 luni si jumatate, timp in care am ... (vezi toată discuția)