avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D112 - cumul pensie cu salariu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D112 - cumul pensie cu salariu

Am constatat ca in D112 daca se introduce un salariat care este si pensionar i se retine contributia la fondul de somaj precum si contributia datorata de angajator corespunzatoare acestui salariat. Stiu ca aceste persoane sunt scutite.

S-a modificat legea si mi-a scapat mie aceasta actualizare sau e o gresala in D112?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:37, 26 Februarie 2011
Chiar daca l-ati trecut pensionar, trebuie trecut neasigurat la somaj.(dupa introducerea CNP, nume,data_ang si Casa de Sanatate, e butonul pt asigurari somaj si il treceti neasigurat)
Multumesc.
Referitor la asta cu somajul o rezolvam, dar cu CAS-ul ce facem? ca nu avem bifa asigurat/neasigurat pentru el.
Pentru pensionari se plateste CAS. Dupa fiecare an i se poate recalcula pensia la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua declaratie 112 pentru asociatii ankuta ankuta buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de noua forma adeclaratiei 112. Eu initial faceam 112 verificam sa vad daca e ok cu statul si apoi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ( nu anticipat, nu cu penaluzari) se angajeaza cu norma intreaga, salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat si d112 marianolaru marianolaru Care sunt contributiile sociale cu retinere la sursa care cad in sarcina mandantului pentru contractul de mandat al directorului general? In declaratia 112 se ... (vezi toată discuția)