avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protectia muncii in cadrul unui cabinet medical ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protectia muncii in cadrul unui cabinet medical individual

sunt medic, am cmi, contract de prestari servicii cu un asistent medical, pfa, trebuie sa-i fac protectia muncii? din cate am inteles eu citind legea 319/2006, nu.
Cel mai recent răspuns: sinziana2 , utilizator 21:52, 15 Februarie 2011
sinziana2 a scris:

sunt medic, am cmi, contract de prestari servicii cu un asistent medical, pfa, trebuie sa-i fac protectia muncii? din cate am inteles eu citind legea 319/2006, nu.


Legea 319/2006
Art. 20. - (1)Angajatorul trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului sau:

a) la angajare;

b) la schimbarea locului de munca sau la transfer;

c) la introducerea unui nou echipament de munca sau a unor modificari ale echipamentului existent;

d) la introducerea oricarei noi tehnologii sau proceduri de lucru;

e) la executarea unor lucrari speciale.

(2) Instruirea prevazuta la alin. (1) trebuie sa fie:

a) adaptata evolutiei riscurilor sau aparitiei unor noi riscuri;

b) periodica si ori de cate ori este necesar.

(3) Angajatorul se va asigura ca lucratorii din intreprinderi si/sau unitati din exterior, care desfasoara activitati in intreprinderea si/sau unitatea proprie, au primit instructiuni adecvate referitoare la riscurile legate de securitate si sanatate in munca, pe durata desfasurarii activitatilor.

(4) Reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca au dreptul la instruire corespunzatoare.


Prin concluzie din lege se intelege ca orice persoana care isi desfasoara activitatea in unitate cu contract de munca, PFA, firma colaboratoare sau vizitatori va trebuii instruit pentru activitatea ce o vor desfasura in unitate prezentandu-se acestora riscurile existente in unitate precum si reglementarile pe linia de protectia muncii pentru unitatea in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
ContSters184802, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii sebastian069 sebastian069 Dacă am semnat un contract în 06.06.2015 cu începere în 07.07.2015, iar eu în prima zi nu am făcut protecția muncii așa cum se practică conform legii. ... (vezi toată discuția)
Ssm - instruirea administratorului. muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca instruirea privind securitatea si sanatatea in munca se face si administratorului? (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt administrator si asociat unic la srl-ul meu. ... josh28 josh28 Buna seara! Sunt administrator si asociat unic la SRL-ul meu. SRL-ul are 1 singur angajat (eu) pe postul de traducator. Trebuie sa fac SSM, daca activitatea ... (vezi toată discuția)