avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto suspendat in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto suspendat in strainatate

Buna ziua,
Locuiesc in Norvegia si in urma cu 4-5 ani mi-am preschimbat permisul de conducere romanesc in cel norvegian. Permisul romanesc a fost trimis inapoi in tara. Toate bune si frumoase, numai ca acum 2 ani mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 5 ani pentru conducere sub influenta alcoolului.
Anul, trecut fiind in vacanta in Romania, am incercat sa declar permisul romanesc ca fiind pierdut si am solicitat eliberarea unuia nou. Mi s-a raspuns ca figurez in baza de date a politiei ca avand permisul romanesc preschimbat cu cel norvegian si pentru a putea obtine un nou permis trebuie sa aduc dovada din Norvegia cum ca acel permis este pierdut (dupa lege, permisul se declara pierdut in tara emitenta). Bineinteles ca nu am cum sa prezint un asemenea document, dat fiind faptul ca permisul meu este suspendat aici si nu pierdut.
Intrebarea mea: exista vreo sansa, vreo hiba in sistemul legislativ de care as putea profita astfel incat sa-mi pot obtine inapoi permisul de conducere romanesc?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:53, 16 Februarie 2011
Buna seara,
o data ce ai rezidenta in Norvegia si ai preschimbat permisul romanesc cu cel norvegian, dumneata nu mai ai nici o treaba cu permisele romanesti.

Dumneata nu mai ai permis in Romania de cand l-ai preschimbat. Si nici nu mai poti face scoala de soferi in Romania. Singurii care iti pot da vreun permis sunt norvegienii.

Daca vreodata te hotarasti sa pleci definitiv din Norvegia si te stabilesti din nou in Romania, faci din nou preschimbarea si ti se da un permis romanesc.
Buna seara,

Ma indoiesc de cele afirmate de dumneavostra. Am cetatenie romana (am refuzat sa o solicit pe cea norvegiana, deoarece ar fi trebuit sa renunt la cea romana). Am domiciul in Norvegia dar nu am instiintat autoritatile romane despre asta. Asadar, la Evidenta populatiei eu figurez cu domiciliul in Romania.
Mie mi-ar fi rusine sa intreb cum sa eludez legea.
In Romania mai sunt"smecherasi"in acestia,dar dupa niste ani intr-o tara civilizata,este chiar rusine.
Eu cred ca trebuie sa va asumati fapta.
Este posibil daca ati depus cerere scrisa la autoritatile romane ,ca acestea sa se sesizeze si sa porneasca impotriva dvs urmarirea penala pentru fals in declaratii.
Eu cred ca trebuie sa va mai ganditi asupra atitudinii dvs.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Interventie moderator

O intrebare (sau mai multe) referitoare la respectarea prevederilor legale aveti? Daca nu, considerati discutia incheiata.

Va recomand cu caldura regulmentul de postare in Forum, in special pct. 2.2 din acesta:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Respectarea regulamentului de postare nu este o optiune.

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis preschimbat norvegian suspendat. transylvanianman transylvanianman Bună. În 2010 mi-am făcut permis de conducere în Suceava categoriile BE, CE, DE şi tot atunci m-am stabilit în Norvegia. În 2015 mi-am preschimbat ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in norvegia Trip11 Trip11 Buna ziua , mi-a fost retinut permisul de conducere in Norvegia in 2018 pentru conducere sub influenta alcoolului iar de atunci permisul meu nu a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume nicoletarotaru92 nicoletarotaru92 Buna. Am o mica nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. In urma cu 8 ani m-am casatorit cu un cetatean roman, care intre timp a devenit DOAR cetatean norvegian. ... (vezi toată discuția)