avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prezenta la tribunal a tuturor reclamantilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prezenta la tribunal a tuturor reclamantilor obligatorie?

Buna seara,
Ma intereseaza daca la prima infatisare a unui proces de succesiune este obligatorie prezenta tuturor reclamantilor (in cazul nostru 3 ), Cel care se prezinta nu are procura notariala de la ceilalti.Banuiesc ca la prima infatisare nu se intampla prea multe(nici nu stiu daca parata se prezinta). Procesul este pe 21 febr. si nu am primit citatia, sau aceasta este trimisa numai paratei?
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 23:43, 16 Februarie 2011
Nu, este suficient sa va prezentati dvs.
E obligatorie citarea tuturor partilor, dar nu si prezenta lor (cel pe care il intereseaza ce se-ntampla cu soarta lui intr-un proces se prezinta ori isi numeste un reprezentant ...) .
Partea care a depus cererea si a luat termenul in cunostinta nu mai este citata.
ar trebui sa se prezinte toti reclamantii la termene. insa daca nu se prezinta toti trei procesul se desfasoara si in lipsa unora din ei. daca lipsesc toti reclamanti instanta poate dispune suspendarea cauzei.oricum la primul termen se va amana cauza daca nu au fost citate legal toate partile din dosar.
Nu este necesara prezenţa tuturor reclamantilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Prima infatisare nicole852107 nicole852107 buna ziua,imi puteti spune va rog ce se intampla la prima infatisare intr-un proces,ce se discuta si mai ales ce se intampla daca nu sunt prezente toate ... (vezi toată discuția)
Tergiversare succesiune - paratul nu vrea sa se prezinte la proces escape2009 escape2009 In cazul de fata exista doar 2 mostenitori si una din parti nu este de acord cu deschiderea succesiunii dorind amanarea . Reclamantul a acceptat succesiunea in ... (vezi toată discuția)