avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina si partajul de dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina si partajul de dupa divort

Buna seara,

Daca paratul-reclamant dupa divort, la partaj, se recasatoreste cu o alta femeie si sotia acestuia ramane insarcinata, paratul-reclamant are sanse in a obtine apartamentul dobandit in timpul casatoriei cu fosta sotie cu conditia de a-i plati fostei sotii o sulta ?
Precizare: paratul-reclamant inca locuieste in locuinta supusa partajului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
tiberiu2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramurica , utilizator 22:13, 19 Februarie 2011
Daca apartamentul este bun comun din prima casatorie, o noua sotie, chiar si insarcinata, nu are legatura cu partajul.
Insa daca imobilul ii este atribuit provizoriu fostului sot (pe alte considerente decat noua sotie insarcinata), acesta va trebui sa va plateasca o sulta stabilita de instanta pana la un anumit termen.
...pai...nu se poate invoca faptul ca va apare un copil si ca este mai incomod sa paraseasca locuinta 2 persoane + 1 copil si ca ar fi mai usor sa ramana paratul-reclamant in acea locuinta si sa-i plateasca o sulta reclamantei-parat (stabilita de instanta) ?
E cam ilogic sa nu se tina cont si de acest aspect...
Un raspuns va rog...
Multumesc.
Intanta nu are de ce sa tina cont de faptul ca paratul va deveni tata, decat daca era copilul conceput impreuna cu sotia de care divorteaza.
Instanta a fost investita cu partajul bunurilor celor doi soti si atat. Argumentul ca ati lasat insarcinata o alta femeie si ca v-ar fi mai comod sa ramaneti cu apartamentul nu tine.
Daca ramanea si fosta sotie insarcinata cum ar fi trebuit sa dispuna instanta : care sarcina e mai avansata aceea are prioritate in a primi imobilul???
Instanta va dispune in functie de probele de la dosar, iar kestiunile personale nu le va lua in considerare.
aveti exact aceleasi sanse de a primii in natura imobilul, pe care le a-ti fi avut si fara sa ramana insarcinata noua sotie!

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Imobil bun propriu Gab12345 Gab12345 Dacă soții au dobândit împreuna in timpul căsătoriei un imobil și după divorț soțul se recăsătorește poate trece actuala soție in actul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)