avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare posturi din contractual in functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare posturi din contractual in functie publica

OK ,SE FACE TRANSFORMAREA POSTURILOR,INSA ANGAJATII CARE INITIAL AU FOST INCADRATI CONTRACTUALI POT FI NUMITI FUNCTIONARI PUBLICI FARA SUSTINERE DE EXAMEN SAU CONCURS?
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
SMDDI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 13:12, 2 Martie 2011
Da.


ART. 111 din LEGEA nr. 188 din 8 decembrie 1999 (republicata)(actualizata)
privind Statutul functionarilor publici) (actualizata pâna la data de 11 iulie 2010)

(1) Autoritatile si institutiile publice care au prevazute în statele de functii posturi de natura contractuala, care presupun exercitarea unor atributii dintre cele prevazute la art. 2 alin. (3), au obligatia de a stabili functii publice în conditiile art. 107.

Numirea se face dupa ce s-a adoptat in consiliul local hotararea cu privire la modificarea structurii functiilor din Statul de functii al....(cum va numiti) Dar atentie trebuie sa obtineti avizul ANFP pentru transformarea functiilor din p. contractual in functii publice. in cazul cand nu s-a facut acest lucru conducatorul institutiei/autoritatii publice initiaza in proiect de act normativ cu toate actele/documentele primare care stau la baza initierii proiectului impreuna cu adresa de inaintare se trimita la ANFP pentru avizare (pe siteul ANFP gov.ro- materiale utile, aveti model) dupa otinerea avizului acceasi documentatie se discuta in sedinta de consiliu local . Dupa adoptarea hotararii de catre consiliul local se emit dispozitiile individuale de transformare a postului si numire in noile functii publice In termen de 5 zile de la numire functionarul public are obligatia depunerii juramantului in conformitate cu prevederile Legii 188/1999 rep. cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post contractual in functie publica dglodeanusimionescu@yahoo.com dglodeanusimionescu@yahoo.com As dori sa stiu care sunt pasii legali de transformare a unui post contractual- secretar dactilograf IA la comp relatii cu publicul intr-un post de referent- ... (vezi toată discuția)
Dispozitie numire functionar public rataxen rataxen in luna august s-a primit avizul de la Agentia Functionarilor Publici pentru transformarea unor posturi din contractual in functii publice, a fost aprobat HCL ... (vezi toată discuția)
Functionari publici  constantin florin constantin florin In afara de avizul ANFP pentru transformarea postului de consilier juridic in functia publica de consilier juridic este nevoie si de o hotarare a consiliului ... (vezi toată discuția)