avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 3 ani de la decesul tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 3 ani de la decesul tatalui

Acesta este cazul meu:

Tatal meu a decedat acum 3 ani si jumatate, iar eu si mama mea nu am facut inca succesiunea pt ca am ratat termenul de 2 ani in care se platea mai putin (asta am aflat de la o persoana oarecum abilitata, sper sa fie corect).

Mentionez ca in succesiune este inclus: Un apartament proprietate personala pt care avem numai procesul verbal de receptie de la constructor din anul 1985, fara niciun titlu de proprietate. Cum am putea obtine acest titlu de proprietate.

Si un teren intravilan, la tara, care a fost cumparat de tatal meu cu mai bine 30 de ani in urma, pe care a inceput ridicarea unei case, dar din motive de legilslatia lui Ceausescu, a fost nevoit sa doneze Numai Casa surorii sale. Noi nu avem niciun act oficial pe acel teren, numai o intelegere intre frati semnata de tatal meu si sora sa. Ce sanse avem pt dobandirea acestui teren si incadrarea lui si succesiune.

Cum putem face aceasta succesiune, ce costuri sunt si prin ce mijloc notariat sau instanta?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:46, 21 Februarie 2011
Nu aveti un contract de vanzare-cumparare cu fostul ICRAL?

Cine e pe rolul fiscal pt teren?
Daca contractul de v/c a fost pierdut sau ratacit si nu-l mai gasiti puteti obtine un duplicat de la Romconfort in schimbul unui comision consistent. Locuiti in Bucuresti?

Va multumesc pt raspunsuri si ajutor!

Nu avem contract cu fostul ICRAL, casa fiind contractata direct de la constructor (proprietate personala). Tatal meu a platit 10 pt apartament dar acela este singurul act.

Legat de teren pe rolul fiscal este trecut tatal meu si sora lui care sta in casa. Practic tatal meu avea terenul si sora sa casa.

Va multumesc pentru raspuns, da, locuiesc in Bucuresti. Dar daca m-as duce la Romconfort, mi-ar da act de proprietate pe numele tatalui, eu as vrea sa fac succesiunea si cred ca o pot face si cu acel proces verbal.

In ce fel mi-ati recomanda sa fac succesiunea (sa fie si mai avantajos material) prin notariat sau instanta?

Mai mentionez ca, in legatura cu terenul, avem o hartie facuta in 1975 intre tatal meu, sora sa si bunicul meu in care se inteleg ca tata sa cedeze casa construita la rosu in favoarea surorii pt o despagubire in bani.

Aceasta hartie este semnata de cele 3 persoane tatal meu, bunicul si sora tatalui, dar nu este parafata de notar/avocat sau ceva oficial.

Eu deduc de aici ca nu numai terenul dar si casa este pe numele tatalui meu, dar actele de proprietate sunt la sora tatalui si e o situatie mai delicata caci niciuna din parti nu zice nimic legat teren sau casa.
Mergeti la un notar, ii prezentati ce acte aveti, ce rude aveti si el va va spune exact ce acte va trebuie pentru succesiune si de unde sa le luati pe cele pe care nu le aveti. Consultatia este gratuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune in instanta Pavel Florina Pavel Florina Suntem 5 frati ( 3 de tata si 2 de mama) , un apartament pe numele bunicii paterne, tatal decedat cu 2 ani inaintea bunicii ( a mamei lui ), noi fratii de mama ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)