Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un sofer condamnat pentru ucidere din culpa mai poate candida la functia de primar?

S-a intamplat un accident auto pe trecerea de pietoni care s-a soldat cu decesul victimei. Procesul este pe rol. Soferul in cauza mai poate candida la functia de primar?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 15:26, 25 Februarie 2011
Pana la pronuntarea unei hotarari definitive,functioneaza prezumtia de nevinovatie.
...si daca pana la alegeri...soferul va fi condamnat la 1-2 ani cu suspendare, definitiv si irevocabil?!Mai poate candida?
Sau daca va fi ales primar si pe perioada mandatului va fi condamnat la 1-2 ani cu suspendare?! Ce se va intampla????
Ma refeream la hotarare definitiva.
Si in Parlamentul Romaniei exista cazuri.
Eu, Costelone, sunt cam greu de cap. Deci, daca se da o hotarare definitiva inainte sau dupa alegeri, ce se intampla in fiecare caz? Concret, daca ma poti ajuta cu o parere avizata.
Daca hotararea ramane definitiva nu mai poate candida,avand antedente penale

Alte discuții în legătură

Primar trimis in judecata ninel777 ninel777 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, am o mare dilema: Daca un primar in functie este trimis in judecata acesta poate sa si exercite functia? Si inca o intrebare: ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)