avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legalitate anulare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legalitate anulare permis de conducere

Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce autovehicule pe perioada executari pedepsei principale.In sentinta mai am si urmatorul paragraf:In baza art.71 al 5c.p,suspenda executarea pedepsei accesorii (dreptul de a conduce vehicule),pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale.Intrebarea mea este:pedeapsa accesorie in accest caz (dreptul de a conduce autovehicule) nu este si ea suspendata?Se mai poate anula dreptul de a conduce in acest caz? multumesc.
dreptul de a conduce se anuleaza in baza condamnarii penale, nu are nici o legatura cu pedeapsa accesorie aplicata.
OUG 195 prevede ca permisul este anulat in cazul unei condamnari penale ptr una dintre infractiunile enumerate.
puteti obtine un nou permis dupa trecerea a 1 an de la data raminerii definitive a sentintei.
Daca sunteti condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru o infractiune privind regimul rutier permisul de conducere se anuleaza.
Parerea mea este ca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere,iar ceea ce spuneti dvstra cu interzicerea dreptului de a conduce este o obligatie impusa prin hotararea de condamnare conf.art.86^3 alin.(3)lit.e)c.p. nu o pedepsa accesorie.

Pedeapsa accesorie constă în interzicerea drepturilor prevăzute în art. 64.
ART. 64
Interzicerea unor drepturi
Pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi:
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;
#M23
c) dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;
#B
d) drepturile părinteşti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator.
Interzicerea drepturilor prevăzute la lit. b) nu se poate pronunţa decât pe lângă interzicerea drepturilor prevăzute la lit. a), afară de cazul când legea dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie hotarare penala oug nr. 195/2002 georgeclinciu georgeclinciu [quot]H O T Ã R Ã ª T E În baza art 87 alin 1 din O.U.G nr 195 / 2002 cu aplicarea art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpatul CG, , la o pedeapsa de 1 ... (vezi toată discuția)
Buna! ma poate lamuri cineva ? moritsu moritsu \\" In baza dispozitiilor art. 71 alin 1, 2 C.pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art 64lit. (a) teza a II-a si ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa sustin examenul pentru permis? bestflorin bestflorin Buna ziua.Am avut un accident auto,in urma caruia am fost condamnat la 1an si 2luni de inchisoare cu suspendare.In sentinta am urmatorul paragraf:(În baza ... (vezi toată discuția)