avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau tutela copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau tutela copilului meu

Buna ziua am si eu o intrebare. Am sa va spun pe scurt povestea mea si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa obtin tutela copiului meu . Am nascut in strainatate in iulie 2009. Nu m-am casatorit cu partenerul meu iar copilul are numele lui. Acum eu sunt in Romania si copilul a ramas la el , deoarece nu a vrut sa mi-l dea si ne-am despartit. Ce trebuie sa fac sa obtin custodia copilului ?? Am vreo sansa sa ramana cu mine ?
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 20:35, 20 Februarie 2011
Daca nu incercati nu puteti sti daca aveti sau nu sanse.trebuie sa solicitati instantei de judecata incredintarea copiluli catre dvs si obligarea tatalui la pensie intretinere pt copil.
cui trebuie sa ma adresez??? cat m-ar costa ??
daca doriti sa aveti sanse, ar trebui sa va judecati in tara in care se afla copilul.
aveti sanse sa judecati si in Romania dar pe urma, pt a putea pune hotararea in executare va trebui sa parcurgeti in tara in care se afla copilul, procedura recunoasterii hotararilor straine....ceea ce presupune un nou proces si alt timp pierdut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Custodie minor voicu_diana voicu_diana buna ziua! am nevoie de o indrumare de la dvs sau de un sfat va rog frumos. am o fetita de 1 an si 3 luni nu sunt casatorita dar traiesc in concubinaj. am ... (vezi toată discuția)
Recuperare de custodie iulianahusanu iulianahusanu m-am despartit anul trecut de fostul sot,aveam serviciul in spania si am ajuns cu fostul sot la o intelegere verbala in ai lasa custodia copilului cu conditia ... (vezi toată discuția)