avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Cheltuieli cu spitalele de psihiatrie
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Cheltuieli cu spitalele de psihiatrie

cu bolnavii internatnati permanent in aceste spitale, statul cheltuie sume imense de bani. in jud.buzau sunt 3 spitale de acest fel. in fiecare spital sunt minim 100 persoane internate permanent ca in azile dar care primesc pensii sau ajutoare sociale. este corect? atunci de unde bani? caci 100 bolnavi*350ron este egal cu 35000ron | luna. dar la 3 spitale? dar la nivel de tara? niciunde nu se mai primeste din partea statului si asistenta permanenta si pensie. in sensul rezolvarii situatiei de fata am o idee care ar prinde bine si statului si bolnavilor.X-(
Cel mai recent răspuns: Cadrian70 , utilizator 20:11, 6 Mai 2011
pensia lor pt afectiunile psihice sunt un drept al lor, la fel cum statul are obligatia sa se ingrijeasca de aceasta categorie de bolnavi.
daca statul le asigura asistenta permanenta, de ce trebuie si pensie? persoanele care sunt la azile platesc asa de mult ca nici nu le ajung pensia pe care o opreste statul pt.seviciile oferite .nu este o discriminare? unii beneficiaza de 2 ori de bani din partea statului. si nu sunt putini. normal este ca spitalizarea sa se face din cand in cand pt afectiunea pe care oare,si atunci inteleg ca are calitatea de asigurat,dar daca sta permanent de 10 ani in spital,,,,,atunci si unele spitale sa transforme in azile .eu daca merg la azil cu o pensie de 830 ron nu-mi asigura asistenta medicala si tratament gratuit permanent. ba mai mult nu ma primeste ca e pensia mica. trebuie sa stiti ca nu-i invidiez, este vorba doar de corelerea unor stari de fapt din romania. banii trebuie folositi pt toata lumea . eu am muncit 36 an si pensia mea este de 830 fiindca statul a luat bani din pensie pt asigurari de sanatate
:">sa inteleg ca nu am dreptate,sau am fost dura|?:">
Cred ca ai dreptate, cea care ai deschis subiectul. Adaug ca este un singur spital nu 3, care primeste si foloase de pe urma unor astfel de oameni sarmani. Ar trebui reglementat. Ar mai trebui infiintata o sectie de psihiatrie de legatura la Sp. Judetean care ar scade numarul internarilor la spitalul mamut de care vorbim precum numarul drumurilor ambulantelor intre cele 2 spitale si numarul de cazuri prost tratate (cazuri medicale internate la psihiatrie). Astfel s-ar reduce numarul de paturi si la spitalul mamut. As mai intreba retoric ceva. Cine trebuia sa construiasca azile in ultimii 20 de ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Internare bolnav cronic schizofrenie Mihaita Avram Mihaita Avram Sora mea a fost diagnisticata din anul 2002 cu schizofrenie paranoida si a fost internata de multe ori pentru cateva saptamani in diferite spitale de ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)