avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa a doua la sudori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa a doua la sudori

pentru o persoana care este sudor de meserie si normal ar beneficia de grupa adoua dar desi la utimele locuri de munca nu a fost incadrat astfel cei de facut?
ma refer la recuperarea acestei grupe deroarece meseria de sudor este o meserie toxica ,grea ...etc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 28 Iunie 2025
De obicei meseriile aferente grupelor de munca I sau II sunt prevazute de legi speciale , contracte colective de munca, verificati daca va incadrati si daca gasiti textul legal ce vi se potriveste, urmeaza sa dati in judecata angajatorul sa va elibereze adeverinta in acest sens.
dar legea ce spune?ce meserii beneficiaza de grupa a II a ?
Vă salut cu respect!Am lucrat vreo 20 ani ca sudor la Transgaz si nu ne-a incadrat în nici o grupă de muncă.Se poate obține grupa doua printr-un proces în instanță? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
Gigi Aura, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit ICCJ, instanţele de judecată au posibilitatea analizării şi constatării pe cale judiciară, încadrării muncii prestate, după caz, în grupele I sau II de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de muncă conf ord 50 sau 125/1990 buna ziua, am lucrat în perioada 01.12.1990-01.11.1994 la cfr ... Rodica-Daniela Rodica-Daniela Buna ziua, am lucrat în perioada 01.12.1990-01.11.1994 la CFR in meseria de vânzător bilete într-o halta comercială, va rog să mă ajutați cu un ... (vezi toată discuția)
Vesti bune pentru pensionarii care au lucrat in grupa i si ii de munca POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]RIL admis ref. încadrarea în grupele de muncă potrivit Ordinului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 50/ 1990[/b] În şedinţa din 16 mai ... (vezi toată discuția)
Cum mi se poate recunoaste faptul ca am lucrat in grupa i de munca cretu niculae cretu niculae In perioadele:01.09.1980-27.09.1980 si 06.04.1981-15.07.1983 am lucrat ca inginer in sectia Forja la IUS Brasov(dupa cum este trecut si in cartea de munca).In ... (vezi toată discuția)