avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce riscuri sunt daca cumpar un apartament de la o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce riscuri sunt daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ?

Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma si careia instanta ia atribuit apartamentul in urma partajului (apartamentul a fost cumparat de soti in timpul casatoriei).
Dupa ce s-a desfacut casatoria s-au impartit toate bunurile comune inclusiv apartamentul care a fost bun comun.
Instanta a atribuit apartamentul doamnei respective deoarece sotul a preferat sa ia toata mobila si masina iar apartamentul a fost evaluat de instanta dar nu a fost scos la vinzare ci a fost atribuit doamnei respective.
In acest sens exista o hotarare de divort in care se specifica ca fostei sotii i se atribuie apartamentul.
Doamna respectiva a platit fostului sot si o sulta - exista in acest sens o declaratie la notar prin care fostul sot a primit sulta.
Intrebarile pe care le am:
Mai poate fostul sot sa o dea in judecata pe fosta sotie careia i-a revenit apartamentul sa o dea in jucecata tinind cont ca partajul si divortul au fost pronuntate cu 5 ani in urma ?
Mai poate fi atacata vreodata cu ceva acea hotarare ?
Ce riscuri imi asum daca cumpar acel apartament ?
Cum sa verific daca sunt sau ar putea fi probleme in viitor ?
La ce sa fiu atent cand cumpar apartamentul respectiv ?
Ce sfat imi dati sa cumpar sau sa nu cumpar un astfel de apartament ?
Mentionez ca apartamentul recent a fost intabulat pe numele doamnei respective.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 14 August 2004
nu este nici un pericol. Cumpara-l!
Partajul a fost realizat, apartamentul a fost atribuit deci nu mai este absolut nici un pericol in ceea ce priveste pretentiile fostului sot. Poti sa cumperi linistit apartamentul.
Quote:

On 2004-08-14 15:00, Anonymous wrote:
Partajul a fost realizat, apartamentul a fost atribuit deci nu mai este absolut nici un pericol in ceea ce priveste pretentiile fostului sot. Poti sa cumperi linistit apartamentul.
********************************************************************
[*][*]Este corect sau nu ? Intreb si eu pentru ca nu s-a mentionat, inainte, ca fostul sot are si un drept de abitatie stabilit pe cale judecatoreasca inainte ca doamna sa fi platit sulta stabilita? Astfel i se ofera ex--sotului si un drept de folosinta a apartamentului si contravaloarea partii din apartament convenit prin partaj judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce riscuri sint daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma. In urma partajului instanta i-a atribuit apartamentul doamnei respective iar ... (vezi toată discuția)
Partaj mavrocordat mavrocordat buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)
Hotarare de partaj georgeconstantin georgeconstantin Dupa divort a urmat partajul juridic,eu am primit o cota de 60%,fosta sotie 40%.Eu am avut inscrisuri la dosar justificand ca am cumparat toata masa ... (vezi toată discuția)