avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa I de munca

Pana la ce data se iau in considerare la reducerea varstei de pensionare, anii lucrati in grupa I de munca ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 14 Mai 2008
Persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I si II de munca in baza legislatiei anterioare beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare, astfel:
- fie se cumuleaza perioadele lucrate in grupa I se II de munca si se face reducerea conform prevederilor legale corespunzatoare locurilor de munca in conditii deosebite, potrivit tabelului de mai jos;
- fie se face reducerea varstei pe fiecare grupa de munca, alegandu-se reducerea cea mai avantajoasa;

Intr-un interval de 10 ani de la data intrarii in vigoare a Legii nr.19/2000, respectiv 01.04.2001, persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I de munca, conform legislatiei anterioare, pot solicita pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstelor standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul reducere varsta grupele i si ii de munca. eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o lamurire vis-a-vis de cumularea reducerii varstei standard de pensionare. Pe site-ul unei case de pensii am gasit urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Pensii GAVRIL RELU GAVRIL RELU Daca am grupa I de munca si a II-a nu pot beneficia de reducere si pentru grupa a II-a..??? (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare limita de varsta ccandrici ccandrici Tatal meu este nascut la 06.01.1952 Vechime in munca:35 ani si 7 luni. Mai sunt si urmatoarele perioade, care nu sunt sigur daca se considera stagii ... (vezi toată discuția)