avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se face acum ?cit costa cu aproximatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se face acum ?cit costa cu aproximatie?

deci sa o iau cu inceputu si cit mai scurt.
22 .3 .1960 -tataiemiu si mamaiemea cumpara un loc cu o casa in o localitate,demoleaza casa,si constriesc alta si locuiesc acolo.
22.mai 1981--mamaiemea decedeaza apoi in septembrie acelasi an un notare da un certificat de mostenitor in care tataiemiu are jumatate din bun plus o patrime din partea mamaiemi si maicamea are 3 patrimi(mentionez ca maicamea a fost singuru lor copil) mentionez ca nu s-a realizat un partaj sau succesiune rezultata cu acte in care sa scrie ce anume au fiecare concret din bun.
au locuit amindoi alo inclusiv cu mine de cind eu m-am nascut
22 mai2009 -maicamea moare.
in prezent locuiesc eu cu tataiemiu in casa si bunul respectiv.
intrebari-
trebuia sa fac ceva pe la notar cind a murit maicamea ca sa imi ateste si mie calitatea de mostenitor?(mentionez ca eu sint singurul copil al lui maicamea)
-daca tataiemiu moare eu mostenesc tot?
-pot face un contract de vinzare -cumparare intre tataiemiu si mine?
care sint costurile ?
-sau sa stau linistit ca tot mie imi revin de fapt si de drept?
va multumesc celor ce o sa imi raspundeti.
Dupa mama sunteti singurul mostenitor, deci nu sunt probleme.Dupa bunicul la fel , sunteti singurul mostenitor si puteti face ambele succesiuni dupa moartea bunicului (nu tataemiu), cu conditia ca bunicul sa nu lase altcuiva in timpul vietii sau prin testament .Daca va intelegeti nu sunt probleme.Va revine intreg imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau anulare act fals degetel2013 degetel2013 Buna ziua Am si eu urmatoarea speta: In 1975 printr-un act de vazare-cumparare a unui imobil, tatal meu a cumparat nuda proprietate iar bunica (care este ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce e de facut in urmatoarele 2 cazuri cu proprietati? ... SilviuFrujina SilviuFrujina Buna ziua. Ce e de facut in urmatoarele 2 cazuri cu proprietati? Caz 1: tatal meu locuieste efectiv in casa parinteasca. Parintii lui au decedat in \'91 ... (vezi toată discuția)