avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa prima inmatriculare platita in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa prima inmatriculare platita in octombrie 2007

salut,

in urma cu 3 ani am inmatriculat masina personala platind taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 euro. in urma cu putin timp am vorbit cu cineva care a reusit sa recupereze aceasta taxa. ii urmez exemplul si am trimis catre administratia financiara unde am achitat taxa cerere pentru restituirea acesteia. urmeaza sa primesc un raspuns si ulterior va urma, cred eu, un proces in contencios administrativ. nelamurirea mea este urmatoarea. am inteles ca trebuia sa solicit banii in cel mult 3 ani de la plata taxei, eu am solicitat dupa acesta perioada. se mai pot face demersurile sau nu se va mai incadra in termen oricum? exista posibiliatetea sa solicit instantei repunerea in termen? cum trebuie sa procedez. multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:34, 13 Septembrie 2012
Puteti incerca sa deschideti procesul in instanta chiar daca nu mai sunteti in termen, iar daca aveti noroc si instanta nu observa pana la primul termen de judecata aveti sanse de castig. oricum nu aveti nimic de pierdut , se plateste taxa timbru 4 lei si 0,3 timbru judiciar.
sincer la asta ma astept si eu, insa ramane sa ajung acolo. momentan vreau sa vad raspunsul pe care il voi primi. odata acceptata chemarea in judecata in instanta, nu se mai poate spune ca este tardiva plangerea? asta la un termen ulterior ma refer.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
florentincristea, utilizator
Sa invoci in mod neaparat art 131,135-Prescrierea,117 lit. d din OUG 92/2003.Nyku75
Sa platesti taxa de 39 lei taxa judiciara de timbru si timbru judiciar de 0,30 bani.Saucel mai bine intreaba la registratura Tribunalului.bafta.Nyku75
desi nu am primit raspunsul oficial in cele 30 zile, astazi am primit de la un angajat al administratiei financiare budesti, care locuieste la mine in localitate, un nr de telefon de la juridic sa vorbesc in legatura cu raspunsul la solicitarea mea de restituire taxa. am dat telefonul respectiv si am vorbit cu persoana care se ocupa de restituiri, si cu jurista care de fapt nu mi a spus nimic decat mi a dat o alta persoana la telefon. mi s a spus ca imi pot da inapoi diferenta intre taxa de inmatriculare care a fost cam 5800 lei si taxa de poluare in viguare. asta insemnand cam 1500 lei. nelamurirea mea este urmatoarea, daca le as da contul in care sa imi vireze suma respectiva 1500 lei, pot risca sa pierd restituirea taxei integrale? ce ma sfatuiti sa fac? decat sa recuperez 1500 lei si sa pierd cei 5800 mai bine merg in instanta, zic eu. astept pareri avizate sau de la persoane care s au intalnit cu situatia asta. multumesc pentru interesul acordat subiectului

Alte discuții în legătură

Taxe lloryshyka lloryshyka Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare BiancaIubi BiancaIubi Pot sa recuperex taxa de poluare platita in noiembrie 2010? Daca da, care sunt pasii care trebuie urmati? Va multumesc (vezi toată discuția)