avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia almentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia almentara

Buna ziua,
Sotul meu are un copil din afara casatoriei in varsta de 4 ani,pana acum un an ia platit pensia alimentara desi nu mai avea serviciu si s-a nascut si primul copil al nostru.Ea auzind ca ne-am casatorit (si nu cu ea) si avem si un copil l-a dat in judecata pentru marirea pensiei alimenare si a castigat max 25%,problema este ca am dus actele necesare la dosar cert casatorie,cert nastere,dar la proces am constatat ca actele au fost luate si nu aveam nici o dovada.De un an nu am mai putut plati pana in nov 2010 cand m-am angajat si i-am platit cat am putut,dar in ianuarie m-i s-a nascut si al doilea copil,iar ea mi-a facut dosar penal si de data asta am dus acte la dosar numai ca ea a amanat cica nu are avocat si in final tot ea a casigat, probabil a vorbit cu aceeasi persoana ca data trecuta...Vreau sa stiu daca depun actele zilele astea pentru micsorarea pensiei alimentare ce castg am si eu ca asa numai ea a fost in avantaj,se ia in considerare ca sotia nu lucreaza,ca stau cu chirie?Imi blestem ziua cand am cunoscut-o,pentru ca doar o noapte am fost cu ea si mi-a facut si un plod nedorit......va multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 21:52, 23 Februarie 2011
Solicitati instantei reducerea pensiei de intretinere la venitul actual , depuneti adeverinte de venit pe ultimele 6 luni , depuneti si dovezi ca mai aveti doi copii si instanta va reduce pensia conform venitului si tinand cont de numarul de copii. veti castiga.
formulati o actiune ptr. micsorarea pensiei de intretinere si depuneti la dosar certificatele de nastere ale celorlalti doi copii precum si dovada veniturilor pe ultimele 6 luni.nu se ia in considerare ca sotia nu lucreaza, dar totusi produceti dovezi in acest sens ptr ca pensia se stabileste " pana la " 1/3; 1/2- dupa caz .
Baza de calcul ,fiind vorba despre trei copii este 1/2 din veniturile tatalui,astfel ca in aceasta situatie,copilului sotului din alta relatie i se va stabili prin reducerea pensiei de intretinere,un cuantum de 1/3 din jumatatea veniturilor realizate de tatal sau.
Sotul este indreptatit de lege sa solicite reducerea pensie de intretinere.
sunt intr-un proces de stabilire a pensiei alimentare pentru un copil din afara , casatoriei care, inca, nu poarta numele tatalui biologic (recunoasterea a facut-o tatal la varsta de 3 ani a copilului, dupa care m-a actionat in judecata pentru stabilire program vizita).
inainte cu doua luni de a ma da in judecata si-a transferat toate economiile (peste un miliard de lei vechi) in contul unei cunostinte. am depus extrase doveditoare la dosar, insa, practic, el nu figureaza nicaieri ca angajat si doreste sa plateasca "conform legii", desi plateste rate de vreo 20 mil lunar, are masina,pune benzina, etc...
iar eu ca mama nu am puterea sa-i cer pensie alimentara nici macar acum, cand copilul are peste 4 ani...am doar obligatii" fata de el: sa-i dau copilul!
dreapta lege in tara asta....
Din punct de vedere moral situatia este incalificabila.
Din punct de vedere legal a facut orice sa aiba cat mai putine pe numele sau.
Pensia nu poate fi stabilita decat in functie de veniturile prezentate.
Va fi dificil de dovedit reaua sa credinta.

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara Milady09 Milady09 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati daca exista posibilitatea de marire a pensiei alimentare in urmatoarea situatie: Divortul a avut loc in 2010 si a fost ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pensiei alimentare Claudia Tarica Claudia Tarica Buna ziua, Vreau sa stiu ce acte sunt necesare pentru micsorarea pensiei alimentare?Un copil este din afara casatoriei facut fara sa stiu de existenta ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensia minor mansourabugararah mansourabugararah In urma unei sentinte de divort din 01.01.2011 fiica mea a fost incredintata mamei sale cu o pensie de intretinere de 700 lei.La data de 30.01.2014 am ... (vezi toată discuția)