avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dispozitive si proteze pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dispozitive si proteze pentru persoane cu handicap

Salut,

sunt interesat de procedura ce trebuie urmata de o persoana cu gr I de handicap ptr a obtine un carucior rulant.

De la medicul specialist, persoana respectiva a obtinut adeverinta medicala pentru eliberarea unui carucior rulant, dar nu stie care sunt pasii ulteriori ce trebuie urmati.

Va multumesc ptr raspuns!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:21, 23 Februarie 2011
Contactati personal serviciul specializat din cadrul primariei care se ocupa de problematica persoanelor cu dizabilitati
Functie de posibilitati,pot fi contactate si unitati private care au ca si obiect confectionare/comercializare produse ortopedice
Ce treaba are primaria?

Cu adeverinta si trimitere de la medicul de familie, copie de pe incadrarea in grad de handicap, sa mearga la Casa de Asigurari de Sanatate din judet. Acolo va depune dosarul si in termen de 6 luni va primi aprobarile, acasa, pentru caruciorul de care are nevoie. Aprobarile vor arata si sumele suportate de CAS. Apoi va merge la firmele ce se ocupa de asa ceva si care au colaborare cu CNAS. Tot de la CAS va primi o lista cu aceste firme.
Cel mai bine este sa mearga la CAS-ul din judet sau sa sune, pentru a sti sigur de ce acte are nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carucior pt copil cu handicap ramona1f ramona1f Am o fetita de 10 ani cu gr.1 de handicap(retard psiho-motor sever), in 15 martie 2015 am primit decizie de la CAS pt. ghete ortopedice. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Taxi pentru handicapati in caruciorul cu rotile leorot leorot Supun atentiei urmatorul caz: am o firma de taxi cu 2 masini ( doua ). Legea 448/2006 actualizata spune la art.64 alin 2: (2) În termen de 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari si persoane cu handicap mmarcel3 mmarcel3 buna ziua. am si eu o intrebare lagata de o inmatriculare a unei masini adusa din afara.Sunt persoana cu handicap grad accentuat.Stiu ca nu se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)