avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatie semnare factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatie semnare factura?

Lucrez la o regie autonoma aflata in subordinea unui consiliu local. Am fost nominalizata printr-o decizie a primarului intr-o comisie de receptie a lucrarilor efectuate de o societate patronata de acelasi consiliu local. In decizie scrie ca pe langa receptie, aceasta comisie va confirma documentele de plate in privinta legalitatii, realitatii si regularitatii. Am contestat acest punct al deciziei la biroul juridic al regiei dar, desi au trecut 3 luni, nu am primit raspuns. Receptia lucrarilor o fac, dar nu sunt economist sa verific acea factura, nu cunosc in amanunt contractul incheiat intre consiliul local si societatea care executa lucrarile, nu cunosc preturile. Consider ca pe baza procesului verbal de receptie biroul financiar din primarie verifica legalitatea, realitatea si regularitatea facturii.
Intrebarea mea este: sunt obligat sa-mi pun semnatura pe factura lunara prin care se vor plati lucrarile receptionate de comisia de receptie?
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 11:24, 24 Februarie 2011
Faptul ca semnati pe factura nu are semnificatia atestarii veridicitatii si corectitudinii celor consemnate in respectivul document, ci atesta doar faptul comunicarii facturii respective.
chiar daca face parte din comisia de receptie ce are ca sarcina si verificarea legalitatii ,realitatii si regularitatii ?
pot face orice factura si pot livra orice si nimeni nu raspunde ?
ca membru in comisia de receptie respectiva,pentru care exista un contract de prestari servicii,ar trebui sa stiti despre ce e vorba in contract,tarife,incadrare in buget,asa ar fi normal,in privinta semnaturii pe factura,asta ar trebui s-o faca o persoana desemnata din partea biroului achizitii,nu membri comisiei de receptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie primar Lielena Lielena Lucrez la o regie autonoma de servicii publice aflata in subordinea consiliului local al orasului. De curand s-a infiintat o societate de gospodarire urbana ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de receptie a unei amenajari de teren florentyna florentyna Va rog sa-mi dati si mie un formular de receptie a unei lucrari. am finalizat o amenajare de teren si vreau sa inchid contul 231 dar imi trebuie ceva in ... (vezi toată discuția)
Functionar public obligat sa semneze un proces-verbal de receptie bratu nicolae bratu nicolae sunt functionar public la o Primarie de comuna pe postul de referent (incasari impozite si taxe plati numerar), sunt pus intr-o situatie foarte grava, sa va ... (vezi toată discuția)