avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale aviz sanitar si mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

aviz sanitar si mediu

buna ziua,pentru o pizzerie de unde se obtine avizul saniar si avizul de mediu?de la onrc sau de la ministerul sanatatii si mediu?
si ce acte trebuie sa contina dosarul de avizare ?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 11:56, 1 Martie 2011
Raspunsul pe care il solicitati este destul de amplu, dar va pot da cateva detalii:

1. Aveti nevoie de autorizatie de mediu doar daca localul va avea mai mult de 100 locuri pentru clienti.

2. De asemenea, nu sunt necesare demersuri pe linie sanitara, deoarece inspectorii DSP vor veni singuri in control cam in 3-4 saptamani de la obtinerea Certificatului Constatator de la Registrul Comertului. D-voastra trebuie doar sa amenajati spatiul in mod corespunzator (toalete clienti si personal, vestiar corect amplasat si utilat, etc).

3. Autorizatia DSV-SA este, probabil, cea mai importanta, deoarece aici trebuie sa intocmiti un mic dosar. Inspectorii acestei institutii verifica in detaliu felul in care au fost concepute fluxurile de materie prima, produse, personal, clienti si o gramada de alte elemente. Pentru acest dosar va sfatuiesc sa apelati la un specialist !

4. De asemenea, in Bucuresti este in vigoare o HCGMB care introduce plata unei taxe anuale de 3000 lei si obtinerea unei autorizatii de functionare de la Primaria de sector. Verificati si d-voastra la primaria pe raza careia veti functiona, daca s-a adoptat ceva similar !..

5. Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti in vedere demersurile pe linie SSM (sanatate si securitate in munca), SU (situatii de urgenta), precum si licentele de muzica ambientala (daca va fi cazul).

:luck:
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic
daca va avea peste 100 locuri unde trebuie sa ma adresez pentru autorizatia de mediu?si cu acte?
multumesc
Va adresati Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).
Informatii gratuite ati putea solicita la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii teodosie113 teodosie113 As dori sa stiu si eu ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unui punct de lucru cu obiect de activitate fast-food.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ce autorizatii imi trebuiesc pentru restaurant ? datcumatei datcumatei am obtinut autorizatia de constructie pentru un restaurant sezonier si acum as dorii sa imi spuna cineva care sunt urmatorii pasi !!!unde sa ma duc si ce ... (vezi toată discuția)
Terasa de vara alinacristina88 alinacristina88 as dori sa imi deschid o terasa de vara la parinti in gradina si nu stiu cu ce sa incep. ce aprobari am nevoie si de unde le iau?daca se pregateste si mancare ... (vezi toată discuția)