Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca la practicanti?

Buna ziua! sunt administrator la un salon de coafura si as vrea sa iau in practica 2 fete , care sunt inca la liceu. Scoala nu le da adeverinta , cum ca ar face practica la salonul in care lucrez. Am fost la itm si mi-au zis sa le fac carte de munca, dar nu pot, deoarece mai intai chiar as vrea sa le tin in practica, sa le fac ucenicia. Nu imi permit sa le angajez fara sa stie meserie, dar nici nu le pot tine asa, deoarece as putea primi amenda. Nu exista nici o forma legala, nu stiu, ceva de genul macar perioada de proba, dar nu de 5 zile, ceva prin care sa demonstrez ca ele sunt in practica la mine?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 11:47, 24 Februarie 2011
Eu va sfatuiesc sa incheiati un contract intre institutia respectiva si dumneavoastra, prin care institutia specifica, ca elevele vor face practica la salonul dumneavoastra.
Dupa care institutia trimite elevele pe baza unui program stabilit pe zile, astfel incat sa puteti dovedi la un eventual control ca acele persoane sunt in practica la dumneavostra.

Baza legala:
Lege nr. 258 din 19/07/2007 privind practica elevilor şi studenţilor

Art. 4. - (1) Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

Art. 6. - Practica se desfasoara pe baza unei/unui programe analitice/portofoliu de practica, intocmita/intocmit de institutia de invatamant a practicantului.

Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica studentilor in societatile comerciale Popa Adrian Popa Adrian Studentii pot face practica in societatile comerciale pe baza unui contract incheiat intre societate si institutia de invatamant. Are cineva o baza ... (vezi toată discuția)
Perioada de practica studenti ORIONIMPEX ORIONIMPEX Ma intereseaza ce documente trebuie sa am la firma in cazul in care am un student aflat in perioada de practica ,are adeverinta de la facultate in acest ... (vezi toată discuția)
Practica studenti rak0770 rak0770 Buna ziua! Imi puteti spune daca putem primi studenti in practica (fara contract) si apoi sa le eliberam o adeverinta? Este legal? (vezi toată discuția)