avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanctiuni aplicate de catre asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanctiuni aplicate de catre asociatia de proprietari

Buna ziua!
As dori sa stiu daca Asociatia de proprietari poate stabili, prin Regulamentul de ordine interioara, sanctiuni pentru acte sau fapte care nu sunt sanctionate prin lege, cum ar fi scuturatul covoarelor in afara balconului, al carpetelor, intinderea rufelor in afara balconului, aerisirea rufelor in afara balconului...
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:35, 25 Februarie 2011
Asociiatia de proprietari ii reprezinta pe toti proprietarii in egala masura si nu poate aplica sanctiuni unora in favoarea altora.
Asociatia de proprietari nu are instrumente si atributiuni de investigare a faptelor si nici nu este abilitata de vreo autoritate a statului de a aplica sanctiuni, indiferent prin ce act normativ.

Deci nu poate.

Faptele de mai sus pot fi transate intre vecini, in nume personal.
Legea care guverneaza infiintarea,functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari ,nu prevede competente in directia constatarii si sanctionarii eventualelor fapte sesizate de terti.
In situatia in care aspectele,faptele la care faceti referire cauzeaza neajunsuri eventual si alte consecinte,poate fi sesizat presedintele de asociatie,cu scopul solutionarii acestora
Daca respectivele aspecte,fapte depasesc limita de competenta a presedintelui de asociatie ,se poate sesiza oficial sectia de politie competenta
dar daca in AG sa hot un lucru, un proprietar nu vrea sa se supuna (din motivele lui personal, sa fie contra) ... asociatia prin intermediul Comitetului Executiv, poate hot. sanctiuni pentru respectivu proprietar ?
(exemplu : la noi sa hot.in AG sa schimbam apometre tipC in ap, un proprietar nu vrea sa i se schimbe si lui, banii lucrarii sunt din chiria antenelor pe bloc, in CE sa hot sa plateasca diferente de apa mai mari decat restul...e legal?])
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
cavallis, utilizator
Si asta e sanctiune, dar mai "cu perdea".:)
Eu ma refeream la sanctiunile gen amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Drepturile locatarlor Monica1987 Monica1987 Buna ziua Locuiesc la bloc si muncesc in 3 schimburi, vecinii mei au obiceiuri in care nu cred ca exista o zi sa nu ma deranjeze. In primul rand obiceiul cel ... (vezi toată discuția)
Uscator scara de bloc! sorin_marinas sorin_marinas buna seara, as dori cateva informatii, daca se poate si daca cineva cunoaste, in legatura cu uscatorul/balconul de pe scara blocului, si anume: daca ... (vezi toată discuția)