avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua eu sunt din craiova si m-am angajat ca operator vanzari prin telefon la domiciliu la o firma din iasi.Dar cand mi-au trimis contactul de munca mi l-au trimis fara sa fie inregistrat la ITM.Ce ar trebui sa fac? Eu lucrez de 2 saptamani la ei,o sa-mi primesc salariul sau nu?Sa mai continui sa lucrez cu ei sau nu?
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 17:10, 25 Februarie 2011
De la 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la ITM c.i.m. ... ele se transmit numai prin REVISAL ... puteti solicita ITM-ului Iasi sa va confirme daca c.i.m. al dvs este sau nu transmis prin REVISAL.
Dupa primirea raspunsului puteti actiona in consecinta.
Contractele individuale de munca nu mai sunt supuse inregistrarii la ITM. Se transmit datele din REVISAL (program informatic pentru gestiune angajati). Viza ITM-ului nu face un contract sa fie valabil, ci faptul ca el a fost incheiat in scris si ambele parti au capacitatea sa il incheie. Daca se intampla sa nu va dea salariul, ii actionati in instanta si ii obligati, dar nu porniti de la ideea asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Ana1961 Ana1961 Cu privire la inregistrarea unui contract de munca care nu are nr de inregistrare si stampila ITM doar un simplu antet in coltul sus din dreapta care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca acinom acinom Buna ziua, as vrea sa stiu daca un contract de munca incheiat cu o firma din alt judet decat cel de domiciliu al angajatului se inregistreaza la ITM -ul ... (vezi toată discuția)
Munca Anca1011 Anca1011 As avea si eu cateva nelamuriri: 1. am o persoana pensionara care inca a lucrat cu jumatate de norma si acum ar vrea sa renunte la serviciu; ce proceduri ar ... (vezi toată discuția)