avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare-radiere srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare-radiere srl

buna seara

la sfarsitul anului 2006 o firma a fost dizolvarea pt nedepunere bilanturi. cand si cine o radiaza? ce urmeaza?
Cel mai recent răspuns: gaby_just_gaby71 , utilizator 20:21, 26 Februarie 2011
verificati-o aici daca este radiata:[ link extern ]
Daca nu s-a numit lichidator de atunci, poate fi radiata printr-o hotarare judecatoreasca la cererea oricarei persoane interesate.
multumesc pt raspuns. as mai vrea sa stiu si in cat timp se face radierea? am citit undeva ca ar fi vorba de 6 luni de la dizolvare. dupa acest termen se mai poate numi lichidator?
Art. 237 alin. 8 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata ne spune ca persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului printr-o hotarare judecatoreasca zic eu - irevocabila, deoarece judecator delegat nu mai este la registrul comertului. Periodic se initiaza la registrul comertului actiuni concertate prin care se radiaza ,, la pachet'' societatile aflate in aceasta situatie. Pentru cei care se grabesc calea este o actiune in instanta.
in cazul in care nu a fost radiata ,dar dizolvata din noiembrie 2006, se poate numi acum un lichidator? au trecut deja 4ani.

Alte discuții în legătură

Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Probleme srl cipu_mdl cipu_mdl Buna ziua, Am fost asociat intr-o firma de tip SRL. Problema este ca firma a fost radiata din oficiu pentru neprezentarea actelor contabile la termen. ... (vezi toată discuția)
Firma inchisa de registrul comertului karaa karaa Imi puteti spune, va rog,care sunt urmatorii pasi de urmat dupa primirea comunicarii de inchidere a firmei de catre Registrul Comertului pentru nedepunerea ... (vezi toată discuția)