avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social srl

Buna ziua,
ma intereseaza daca legislatia permite majorarea capitalului social al unei SRL prin compensare de credite de la terti, si daca da, care sunt procedurile care trebuie urmate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 16:48, 9 Martie 2010
Ce aberatie.Cum sa majorati capitalul prin compensare de credite???#-o
Nu se poate majora capitalul social in acest mod,dar nici nu vad care este rostul intentiei de a face acest lucru.:-/
:O Si eu care credeam ca le-am auzit, citit pe toate, ceea ce solicitati este imposibil si lipsit de sens.
Oameni buni, totusi:

Art. 210 - (1) Capitalul social se poate mări prin emisiunea de acţiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a acţiunilor existente în schimbul unor noi aporturi în numerar şi/sau în natură.

(2) De asemenea, acţiunile noi sunt liberate prin încorporarea rezervelor, cu excepţia rezervelor legale, precum şi a beneficiilor sau a primelor de emisiune, ori prin compensarea unor creanţe lichide şi exigibile asupra societăţii cu acţiuni ale acesteia.


Daca e vorba de credite acordate societatii de catre terti, eu cred ca se poate, pentru ca art. 215(2) care prevede ca "Aporturi în creanţe nu sunt admise" priveste numai asociatii / actionarii existenti. desigur, tertul trebuie sa vrea, nu se face automat.

Buna ziua , multumesc mult pentru promptitudinea si acuratetea raspunsurilor dvs. Se pare ca am dat-o-n bara neformuland corect intrebarea. Imi cer scuze si voi incerca in cele ce urmeaza sa fiu mai explicita.
Este vorba de un SRL constituit anul trecut, asociat unic persoana fizica. Demarand activitatea, se vede in situatia in care nu poate face fata unor plati pentru achizitionarea de terenuri si accepta credite de la persoane fizice, sume in schimbul carora li s-au promis parti sociale in firma si implicit statutul de asociat. La aceste credite m-am referit in momentul in care am intrebat daca se poate majora capitalul social al acestui SRL.
Multumersc inca o data.

Alte discuții în legătură

Marire capital social sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este valoarea maxima pe care poate sa-l aiba capitalul social al unui SRL?Doresc sa maresc capitalul de 200 RON cu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin compensare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, poate cineva sa ne comunice daca a avut vreo situatie in care a majorat capitalul social al unei societati ca urmare a unei compensari a datoriei pe ... (vezi toată discuția)