avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social srl

Buna ziua,
ma intereseaza daca legislatia permite majorarea capitalului social al unei SRL prin compensare de credite de la terti, si daca da, care sunt procedurile care trebuie urmate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 16:48, 9 Martie 2010
marlin a scris:

Buna seara!
Va supun atentiei urmatoarea situatie>
- un SRL cu asociat unic a achizitionat un activ imobiliar pe care l-a inregistrat in contul 212 al contabilitatii, ulterior a reevaluat activul rezultand un plus de 50 %, se poate mari capitalul social al societatii ? daca da, in ce conditii? care este baza legislativa?
Va multumesc.


Diferenţele favorabile din reevaluarea patrimoniului vor fi incluse în rezerve, fără a majora capitalul social (art. 210 alin. (3) L nr. 31/1990.
Buna ziua!

Am o nelamurire (care probabil pentru multi dintre voi va suna "penibila", dar nu prea lucrez in domeniu, iar pe internet nu am gasit nimic util ) si anume -
Care sunt avantajele si, eventual, dezavantajele maririi capitalului social SRL?
Orice cautare "google" nu am facut, nu am dat peste informatia necesara. Probabil ca raspunsul se regasea undeva pe la pagina 20, dar...:">
Va rog mult sa ma "luminati" si pe mine in legatura cu aceasta intrebare.

Multumesc anticipat

Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
MASHASV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire capital social sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este valoarea maxima pe care poate sa-l aiba capitalul social al unui SRL?Doresc sa maresc capitalul de 200 RON cu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin compensare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, poate cineva sa ne comunice daca a avut vreo situatie in care a majorat capitalul social al unei societati ca urmare a unei compensari a datoriei pe ... (vezi toată discuția)