avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata despagubiri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata despagubiri salariale

Buna ziua. Poate sa-mi spuna cineva daca unitatea este obligata sa platesca,in urma reintegrarii, salariile majorate si reactualizate si celelalte dreapturi de care ar fi beneficiat un salariat care a castigat in instanta procesul cu unitatea,toata suma odata, sau putem ca acesta suma sa o esalonam pe aprox. 6 luni avand in vedere ca suma e destul de mare.
Exista prevazut in legislatie asa ceva?
Bonurile de masa si tichetele cadou trebuie sa le platesc avand in vedere ca acestea sunt drepturi banesti (sociale),nu salariale?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: acuta , utilizator 09:34, 1 Martie 2011
Bineinteles ca unitatea este obligata sa plateasca, in masura in care instanta a dispus astfel. Esalonarea nu e prevazuta de lege. Daca va intelegeti cu angajatul puteti face si o esalonare. Dar asta nu il poate impiedica sa demareze o executare silita daca doreste.
Va multumesc.
In legatura cu bonurile, imi puteti da vreo lamurire?
Angajatorul este obligat la executarea de buna voie a sentintei judecatoresti ramasa definitiva.
Deci inclusiv contravaloarea bonurilor de masa trebuie achitata, intrucat ele fizic nu mai pot fi remise si nici folosite.
Multumesc.
Sa aveti o zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti -reintegrare popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In urma reintegrarii pe vechiul loc de munca un salariat a beneficiat de acordarea drepturilor banesti. Dar in perioada concedierii -reintegrarii ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie -drepturi popescu marcela popescu marcela In urma reintegrarii angajatorul este obligat sa acorde toate drepturile de la data reintegrarii. In situatia in care anterior concedierii, angajatul a ... (vezi toată discuția)
Poprire andruky andruky Buna ziua, Am nevoie de cateva lamuriri in ceea ce priveste o proprire pe salar. Am facut in urma cu cativa ani 3 credite pentru mama mea, apoi am plecat din ... (vezi toată discuția)