avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Competenta materiala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Competenta materiala

Litigiile privind functionari publici- litigii de munca sunt de competentza Curtii de Apel sau a tribunalului? are Tribunalul competenta exclusiva pe solutionarea pe fond a unor asemenea litigii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:33, 3 Martie 2011
Tribunalul.
Tribunal-sectia contencios administrativ.
Aveti procedura prealabila.
Sunt de competenta materiala a Tribunalului - art.2 pct.1 lit.c C.proc.civ.
Curtile de apel judeca recursurile pronuntate de Tribunale, in prima instanta, in materia litigiilor de munca.
ionu roman a scris:
Litigiile privind functionari publici- litigii de munca sunt de competentza Curtii de Apel sau a tribunalului? are Tribunalul competenta exclusiva pe solutionarea pe fond a unor asemenea litigii?

Depinde. Daca functionarul public este angajatul unei autoritati publice centrale si ataca un act emis de aceasta, competenta solutionarii cauzei revine Curtii de Apel, ca instanta de fond.

LE
Litigiile functionarilor publici cu angajatorii lor nu pot fi numite "litigii de munca", intrucat sunt de competenta instantelor de contencios administrativ.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Exista vreo prevedere legală în acest sens?

LE
Litigiile functionarilor publici cu angajatorii lor nu pot fi numite "litigii de munca", intrucat sunt de competenta instantelor de contencios administrativ.

Alte discuții în legătură

Fosti functionari publici Florinciri Florinciri Competenta de solutionare a litigiilor [b]fostilor[/b] functionari publici pentru restituiri stimulente, sporuri din perioada cat au fost functionari publici ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta dorinjean dorinjean Buna ziua, Va rog un sfat : am fost concediat nelegal dintr-un post in care eram angajat cu contract de munca si ulterior repus in drepturi, inclusiv de ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea unui functionar public mikka35 mikka35 Va rog sa-mi spuneti daca un functionar public este reintegrat prin hotarare judecatoreasca, recursul suspenda sau nu executarea hotararii? Precizez ca prima ... (vezi toată discuția)