avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am avut prima infatisare la divort si s-a amanat pentru ca nu era facuta ancheta sociala in vederea obtinerii si a custodiei copilului. Intrebarea mea este cum ar trebui procedat ca in urmatoarea data sa se termine totul, in sensul ca pentru stabilirea pensiei alimentare ar trebui ca la dosar sa fie si o adeverinta de venit a sotului, pe care nu stiu cum ar trebui adusa pana la termenul urmator, pt ca judecatoarea nu a zis inca nimic. Va mai trebui inca un termen si pentru aducerea acestei adeverinte? Se poate stabili pensia si fara ea? El sigur nu ar aduce-o de buna voie. Eu am solicitat 25% din salariul lui ca pensie pentru copil. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: madalinasia , utilizator 18:39, 2 Martie 2011
Pentru a grabi ancheta sociala mergeti la primarie-autoritatea tutelara si rugati sa se efectueze mai repede .Puteti solicita la locul de munca al sotului o adeverinta de venit pe ultimele 6 luni pentru judecatorie . Daca nu, solicitati la primul termen efectuarea unei adrese din partea instantei pentru obtinerea de relatii privind veniturile acestuia. Pensia se va stabili la o suma fixa , nu in procent.
nu am inteles de ce" pensia se va stabili la o suma fixa ,nu in procent".
Am fost la autoritatea tutelara si mi-au zis clar cei de acolo ca nu pot face ancheta fara sa le vina hartia de la judecatorie, asa ca astept. In privinta pensiei alimentare nu doresc o suma fixa ci un procent din salariu, e mai avantajos asa. Sa ma duc eu la munca la el sa cer o adeverinta e exclus pentru ca suntem la cutite cum se zice.
Deci alta cale nu e decat sa astept ca la termen sa solicite judecatoarea acea adeverinta si deci va mai fi inca un termen pt asta? Problema e ca procesul e in Bucuresti iar eu sunt in Constanta si ma costa bani si timp orice deplasare acolo, mai ales ca nu ma duc singura.

Ar fi posibil sa nu trebuiasca adeverinta de venit si sa se stabileasca pensia alimentara ca procent din salariu si sa se indice doar locul de munca iar impunerea sa se faca direct acolo?
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
madalinasia, utilizator
Revin cu rugamintea ca cineva care stie sa ma lamureasca in legatura cele intrebate mai sus. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire a paternitatii,nu am avut inca prima infatisare...insa vroiam sa va intreb pentru a fi pregatit,cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
autoritatea tutelara face ancheta pt fiecare cerere ? NLY007 NLY007 Buna seara am si eu o rugaminte daca ma poate lamuri si pe mine cineva de specialitate pe scurt datele problemei sunt.eu am depus la judecatorie o cerere ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort mi s-a stabilit o pensie alimentara pt cei 2 minori de 1000lei(3800lei venit din care s-a luat in calcul doar 3000lei deoarece sunt ... (vezi toată discuția)