Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri pentru fostii detinuti politic

Buna ziua.Mama mae a fost detinut politic si in baza L.221/2009, tatal meu, in calitate de sot supravietuitor. a depus cerere de despagubiri conf.art 5(1) din lege. Tribunalul i-a respins cererea pe motiv ca * Prin Decizia Curtii Constitutionale nr.1358/2010, art.5, alin.1 lit.a din Legea 221/2009 pe care reclamantul isi fundamenteaza actiunea din speta, a fost declarat neconstitutional*. Chiar nu se mai poate face nimic in acest caz ? Multumesc anticipat pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Ajutor in legatura cu oug 62/2010 zubi zubi Ma intereseasa si pe mine care sunt conditiile de despagubire si pasii pe care trebuie sa-i urmez. Tin sa prrecizez ca bunicul meu a fost detinut politic cu ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 lilianapop lilianapop Ce posibilitati juridice mai au fostii detinuti politici cu procese in curs de desfasurare, in urma pronuntarii deciziei nr. 12/2011 a Inaltei Curtii care ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 , oug 62/2010 cipy58 cipy58 [quot]Buna ziua , in luna Iunie 2010 , am introdus actiune pe Lg.221/2009 la Tribunalul Constanta pentru daune morale si recunoasterea caracterului politic al ... (vezi toată discuția)