avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca nu am nici un venit ,pot fii obligat sa platesc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca nu am nici un venit ,pot fii obligat sa platesc pensia de intretinere ?

copilul are 19 ani si s-a inscris la facultate .Cat am lucrat iam platit pensia de intretinere dar din 20 ianuarie sint fara servici fara venit. De o luna sint plecat din Romania la prieteni care ma si intretin,deci nici in germania nu lucrez deoarece este foarte greu de obtinut dreptul de munca mai ales ca nu stiu nici limba.
Intrebarea mea este daca nu am venituri nici in tara nici in starinatate sant obligat sa platesc pensia de intretinere?Daca sint obligat atunci ce este de facut ? Din om corect si cinstit sa devin delicvent ? Adica legea ma obliga sa fur sa atac pe strada sau sa dau in cap ca sa pot platii ? Astept raspuns . MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: FloareaStancilor , utilizator 21:42, 30 Septembrie 2019
vei plati pensia de intretinere la venitul minim pe economia nationala (vreo 200 lei) pana la terminarea studiilor de catre copil, dar nu mai tarziu de implinirea de catre acesta a avarstei de 26 ani.
Art. 86
Obligatia de intretinere exista intre sot si sotie, parinti si copii, cel care infiaza si infiat, bunici si nepoti, strabunici si stranepoti, frati si surori, precum si intre celelalte persoane anume prevazute de lege.
Are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui cistig din munca, din cauza incapacitatii de a munci.
Descendentul, cat timp este minor, are drept la intretinere oricare ar fi pricina nevoii in care el se afla.
Art. 94
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
daca nu aveti dvs din ce plati ptr copil,poate au bunicii.....daca nici sotia nu are venituri ...ce face acest copil? daca erati inca o familie...cum va intretineati proprii copii?da..aveti dreptate..viata e grea ptr toata lumea...dar nici acel copil nu are nicio vina ca s-a nascut! poate reusiti sa va gasiti de lucru si sa va ajutati si copilul fara sa fiti fortat de cineva.

copilul este major.cand am lucrat iam platit 700 roni.am un credit inpreuna cu mama copilului luat cu semnatura si a mea si a ei pe contractul de credit si din 2007 de cand ne-am separat ea nu a mai platit nici un leu iar rata este de 500 roni pe luna.
intrebarea mea este ce tara este asta in care nu o obliga sau nu ai face nimic ei sa platesca ,dar pe mine fara venit ma obliga sa platesc si credit si pensie de intretinere ? avand si servici si ea si concubinul ei cu care locuieste de 3 ani impreuna.
pai daca este si semnatura ei pe contract...lasati-o sa plateasca si ea.oricum dvs nu mai aveti din ce plati in situatia data.iar banca ..va executa daca aveti bunuri pe numele dvs...sau al ei.chiar daca este major copilul,atata timp cat isi continua studiile trebuie sustinut.doar daca copilul fiind acum major va va reclama ptr neplata pensiei de intretinere,doar atunci se vor face niste cercetari.incercati sa vb cu fiul dvs despre situatia in care va aflati si poate rezolvati pe cale amiabila.
ar trebui sa cereti in instanta micsorarea pensiei. beneficiarul pensiei, in cazul unei executari silite va executa suma de 700 lei/lunax cu perioada rastanta.
ar fi bine sa impartiti si creditul in instanta si daca dvs ati platit din 2007 rata la banca singur, sa recuperati jumatate din suma platita

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara popanamaria popanamaria Buna ziua, va rog sa imi spune care este pensia alimentara ce i s=ar cuveni copilului meu, daca tata are un venit net lunar de 750 lei si mai are un copil din ... (vezi toată discuția)
Intampinare majorare pensie intretinere tra1234 tra1234 buna .akm un an am divortat de sotie iar fetita a ramas la ea .la momentul divortului nu dispuneam de nici un venit si totusi mam compromis sa ii platesc o ... (vezi toată discuția)