copilul are 19 ani si s-a inscris la facultate .Cat am lucrat iam platit pensia de intretinere dar din 20 ianuarie sint fara servici fara venit. De o luna sint plecat din Romania la prieteni care ma si intretin,deci nici in germania nu lucrez deoarece este foarte greu de obtinut dreptul de munca mai ales ca nu stiu nici limba.
Intrebarea mea este daca nu am venituri nici in tara nici in starinatate sant obligat sa platesc pensia de intretinere?Daca sint obligat atunci ce este de facut ? Din om corect si cinstit sa devin delicvent ? Adica legea ma obliga sa fur sa atac pe strada sau sa dau in cap ca sa pot platii ? Astept raspuns . MULTUMESC
Obligatia de plata a pensiei de intretinere stabilita in favoarea minorului a incetat de drept la implinirea majoratului.
Astfel, pentru a putea fi obligat in continuare la plata pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, este necesar ca fiul dvs. sa formuleze in nume personal o noua actiune de stabilire a pensiei, avand in vedere ca se afla in continuarea studiilor si de asemena va trebui sa faca dovada in fata instantei a continuarii studiilor, printr-o adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior ale carei cursuri le urmeaza.
Avand in vedere ca nu realizati venituri, pensia va putea fi stabilita in cuantum
de 25 % in functie de venitul minim pe economie actual care este de 670 lei.
Abia ulterior, in cazul neplatii pensiei de intretinere cu rea-credinta, timp de 2 luni consecutiv, va putea formula impotriva dvs.o plangere penala intemeiata pe disp. art 305 lit. c) c.pen.
Îmi puteți spune temeiul legal pentru acest lucru? Multumesc.
Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:
vei plati pensia de intretinere la venitul minim pe economia nationala (vreo 200 lei) pana la terminarea studiilor de catre copil, dar nu mai tarziu de implinirea de catre acesta a avarstei de 26 ani.