avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna...

buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie: in vara, respectiv in iulie, pe la jumatate, voi sustine examenul de disertatie, si vreau sa stiu daca am dreptul la concediu de studii sau altceva ( in afara de cel de odihna), in conditiile in care, cu data de 12 iulie, colega mea de serviciu are bilet cumparat pentru concediu. abia in data de 25.02.2011 seful a venit cu programarea concediilor si eu am trecut, ca prima perioada, 11-20.07.2011 in ideea ca atunci voi da examenul si ,din aceasta cauza, a izbucnit un conflict intre noi. mentionez ca in locul fiecareia dintre noi trebuie sa vina o singura persoana, care, evident,nu ne poate tine locul in acelasi timp. deci, ce pot face eu legal, beneficiez de concediu de studii sau...?
va multumesc.
p.s. sunt la o facultate de stat, cursuri de zi.
Cel mai recent răspuns: IORDAN ELENA , utilizator 20:51, 2 Martie 2011
In ce sector lucrati bugetar sau privat ? .. pentru privat, se aplica art.54 C.mun. , intrucat CCMN nu mai este in vigoare dupa sustinerea Ministerului Munci.

pentru bugetari - salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la concedii fara plata,
a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
a) sustinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere in institutiile de invatamant, curs seral sau fara frecventa, a examenelor de an universitar, cat si a examenului de diploma, pentru salariatii care urmeaza o forma de invatamant superior, curs seral sau fara frecventa;
(art.25 alin.1 din HG nr.250/1992)
multumesc pentru raspuns.
sunt angajata la un s.r.l. ce are ca administrator Consiliul Local si detasata la o institutie bugetara ( C.S.M. tot in subordinea Consiliului Local)), inclusiv in iulie. de fapt, s.r.l.-ul este fostul A.D.P.P., si cred ca, este tot de stat. deci... de ce ma pot folosi in situatia prezentata?
De HG nr.250/1992 va puteti folosi ...
am citit articolul si, este vorba de concediu fara plata. este acelasi lucru cu concediul pentru studii? iar pentru cursurile de zi, se aplica? :)
In HG nu este prevazut concediu pentru studii , ci CFP care se acorda pentru
sustinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere in institutiile de invatamant, curs seral sau fara frecventa, a examenelor de an universitar, cat si a examenului de diploma, pentru salariatii care urmeaza o forma de invatamant superior, curs seral sau fara frecventa.

Din textul legii nu reiese ca este aplicabil si pentru cursurile de zi, prin urmare va puteti prevala de art.54 C.mun.

P.s.
scuze ... nu observasem ca ati scris cursuri de zi in primul mesaj ....:bow:

Alte discuții în legătură

Concediu de studii mikinikimiki mikinikimiki cum pot beneficia de concediu de studii fiind angajat la IGSU pentru finalizarea cursurilor de master? Va multumesc.:( (vezi toată discuția)
Concediu de studii azarria azarria Buna ziua, Sunt studenta la a doua facultate. Doresc sa ma inscriu la un concurs pentru un post in sectorul public. Daca il voi obtine, voi avea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de studii platit ContSters195628 ContSters195628 buna ziua, sa mi raspunda si mie cineva, in ce conditii si ce baza legala exista pentru concediu de studii platit si pentru ce perioada pentru sustinerea ... (vezi toată discuția)