avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare - cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare - cumparare?

Mama a luat un credit de vreo 40000lei, dar nu l-a folosit ea, ci l-a dat unei prietene care avea mare nevoie. Nu a facut nici un fel de act la notar, fiind prietene bune. Si cum prietenii... Aceasta a platit din credit vreo 3 ani si acum nu-l mai plateste decat cu intarziere si nu toata suma. Creditul este luat de la 3 banci. Aceste banci o someaza pe mama, desi stiu situatia, dar ea este titulara creditului. A inceput sa plateasca si ea, dar acum nu mai are de unde. Este in pensie de boala, despre care insa bancile nu stiu. Creditul nu este ipotecar, ci doar de nevoi personale. Problema este ca mama are o casa pe care as vrea sa o trec pe mine pana nu este prea tarziu. Nu stiu ce contract am putea sa facem. Este mare pacat sa piarda casa pentru o femeia fara caracter, careia , desi mama este bolnava, ii mai plateste si ratele. As vrea sa o ajut, dar nu stiu cum. Am si eu un credit ipotecar, pe care trebuie sa mi-l platesc. Macar casa sa nu o piarda, pentru ca eu cred ca respectiva nu o sa mai plateasca deloc. Spuneti-mi, va rog, cum am putea trece casa pe mine, asa incat sa nu i-o ia banca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Luminita Muntean , utilizator 11:05, 4 Martie 2011
Banuiesc din relatari ca e vorba de credit ipotecar?
Singura posibilitate este sa se verifice daca acel contract de ipoteca poate fi atacat pentru nulitate absoluta. Exista o decizie a Inaltei Curti care stabilescte cum sa " arate" un astfel de contract de ipoteca. Trebuie studiat actul.....
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Nu este un credit ipotecar, dar fiind trei credite, ele insumeaza toate cam 40000 lei. Doua sunt credite de consum si unul este credit pentru nevoi personale, dar nu a fost adus gaj nici un bun. Nici unul nu este ipotecar. Femeia si-a cumparat o masina si si-a renovat casa. Asta e ... pe spinarea altuia.
Daca nu exista ipoteca, nu este grav. Giranti exista? Studiati cele trei contracte sa fiti sigura ce se intampla in caz de neplata. Poate pune poprire pe pensie pana la concurenta sumei respective....
Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt giranti pentru ca sumele nu au fost foarte mari si creditele au fost luate de la 3 banci diferite. Mama este bombardata cu telefoane de la banci si am inteles ca a si primit ceva privind executarea bunurilor cred. Dar nu stiu daca banca a mandatat un recuperator sau chiar de la banca le-a primit. respectiva a ramas in urma cu ratele pentru vreo 3 luni la doua banci, pentru ca la una a platit mama saraca. restantele sunt in jur de 2100 lei si 1700 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie casa cu imprumut banca, necasatoriti deea696969 deea696969 Buna ziua , Avem urmatoarea situatie , o ruda doreste sa-si cumpere o casa impreuna cu prietena sa [necasatoriti]. Familia fetei o ajuta cu 10 lei , si ... (vezi toată discuția)
Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu creditul maria51 maria51 am girat pe un coleg la banca DECEBAL DEVA,colegul a mai contactat un credit cu gaj apartament,mentionez ca ambele credite le-a facut in acelas an,la creditul ... (vezi toată discuția)