avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie/oug148
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie/oug148

buna ziua. in ultimii 4 ani am lucrat pe perioada nedeterminata la DGASPC (8ore) si la o fundatie umanitatra (2 ore). in luna decembrie 2010 am nascut si in februarie am depus dosarul pt indemnizatie atasand adeverinte de venit pe ultimele 12 luni de la ambii angajatori. pana aici totul mi s-a parut ok, insa zilele trecute, cei de la fundatie mi-au cerut sa dau o declaratie pe propria raspundere ca ca " nu beneficiez de drepturile prevazute de OUG nr. 148/2005, completata si modificata de OUG nr. 44/2006, aprobate de Legea nr. 7/2007, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului."
nu inteleg de ce mi-au cerut acest lucru avand in vedere faptul ca eu in baza acestei ordonante voi primi o indemizatie timp de 2 ani la care nu am de gand sa renunt.
deci intrebarea mea ar fi: semnez aceasta declaratie sau nu? risc ceva daca dau declaratia sau este doar o formalitate? DGASPC nu mi-au cerut sa fac aceasta declaratie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:44, 5 Martie 2011
Ati depus, la fundatie, cerere de suspendare a contractului de munca?
Nu este normal sa va puna sa dati o astfel de declaratie.
am depus cerere de suspendare a contractului si la fundatie si la DGASPC, iar ei mi-au dat nr de inregistrare si niste dispozitii pe care le-am depus la dosarul pt indemnizatie.....va multumesc pentru raspuns....si mie mi se parea suspect sa semnez asa ceva.
1. La cererea adresata angajatorului prin care solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC anexati numai certificatul de nastere a copilului.
2. Este ilogic (si ilegal) sa va ceara o asemenea declaratie deoarece CCC il solicitati tocmai in baza prevederilor OUG 148/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii in timpul ccc cmutulescu cmutulescu am intrat în concediu de crestere a copilului din somaj, dacă mă angajez renuntând la indemnizatie (mai am 6 luni pana la incetarea concediului) ce ... (vezi toată discuția)
OrdonanÞÃ de urgenÞÃ nr. 111 / 2010 rrazvann rrazvann Buna ziua, As dori, daca se poate, lamuriri cu privire la urmatoarele aspecte: - cadru legisaltiv : OUG111/2010 - am selectat art. care mi s-au parut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru al patrulea copil primaryteacher primaryteacher Cazul acestei doamne este urmatorul: Are 4 copii nascuti dupa ianuarie 2006.Pentru cel de-al doilea si al treilea a beneficiat de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)