avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri vatamari corporale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri vatamari corporale

buna,
in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt conducator auto care mi-a dat asigurarea ASTRA(am facut dosarul de dauna pt masina mai trebuie doar sa complectez cererea de despagubire pt daunele auto).
Intrebarea mea este voi primi vre-o despagubire pentru mana rupta de la asigurare si ce trebuie sa fac pentru aceasta. (Am foaie de examinare de la smurd de dupa accident, am mers eu la spital nu am chemat salvarea la locul accidentului).

Orice imformatie mi-ar fi de ajutor.Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
dany83, utilizator
In urma accidentului s-a deschis un dosar penal .Depuneti plangere in termen de 60 zile de la producerea accidentului la politia care cerceteaza cazul .Veti fi examinat de IML dvs.cat si actele medicale pe care le detineti si care se afla la unittaile spitalicesti care v-au ingrijit .Se va stabili nr. de zile de ingrijiri medicale si veti primi daune de la banca asiguratoare a celui vinovat. Angajati un avocat . Veti castiga .
Nu sa deschis dosar penal, si nu as vrea sa i fak rau nici celui vinovat de accident(un batranel 64 ani).
Plangere la politie trebuie sa depun impotriva cui?
Mai pe inteles: in cadrul procesului penal, va constituiti parte civila cu pretentii pentru daune vatamari corporale precum si daune morale pentru suferinta si sechele in urma accidentului. Asiguratorul RCA al autovehiculului vinovat - nu banca va plati daunele.
Procesul penal se deschide din oficiu de catre politie pentru accident cu vatamari persoane, nu aveti a va face remuscari .
De retinut ca nu va plati nimeni despagubiri daca nu veti cere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
nucu$, utilizator
Politia nu a venit la fata locului, si a momentul knd am fost la politie imediat dupa accident ink nu stiam k mi rupta mana mi era doar amortita dupa ce am plecat de la politie am fost la spital unde mi sa spus k mi rupta.Deci in pv de la politie nu e mentionat.
Prin urmare in cazul in care am castig de cauza dauna pt vatamare a va fi platita firma de asigurare la care are asigurarea vinovatul sau el personal?
Ati inteles perfect privind plata daunei pentru vatamare si daune morale.Ati deschis dosar de dauna pentru autovehicul, trebuia sa declarati si vatamarea corporala, acum puteti s-o faceti, numai ca ar trebui plangere la politie,intrucat nu mai poate fi data despagubirea pe constatarea amiabila.Este cam incurcata situatia.:hm:

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca persoane vatamate iulian2015 iulian2015 recent am avut un accident auto , persoana implicata nu a oprit la semnul STOP si mi-a distrus autoturismul , mai mult am fost nevoit sa stau cu mana ... (vezi toată discuția)
Despagubire victima vatamare corporala aom15 aom15 Spuneti.mi va rog, cine are obligatia de a despagubi victima unui incident usor in trafic, soldat cu vatamari corporale usoare (doar zgarieturi, vanatai), RCA ... (vezi toată discuția)