avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire......
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire......

Va rog respectuos sa-mi dati raspuns la urmatoarea problema :
- Am avut un frate care a decedat in anul 2006 03 06, avind grija de el,fiind bolnav , prin intelegerea avuta cu el am cazut la intelegere sa mostenesc toate bunurile cei apartin in schimbul celor convenite de comun acord. Printre alte bunuri a avut si un apartament proprietate privata, care apart. doresc sa-l mostenesc legal[ ma refer la acte oficiale]deoarece toti mostenitori legali au renuntat la mostenire in favoarea mea , cudeclaratii incheiate la notar, autentificate.
Procedura si actele as dori sa ma coaste cit mai putin, unde pot sa ma adresez in acest scop. De asemenea vreau sa stiu daca declaratiile au un termen de valabilitate si cit timp.
Va multumesc ,cu respect R. Bota
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:41, 28 Mai 2008
Nu au termen de valabilitate.
Va duceti la notar cu actele.
Si eu as vrea sa ma coste chiar nimic unele lucruri, dar asta e! Avem o legislatie...
Daca ar exista cai sa platim mai putin, cine ar mai merge la notar? Si cine ar da sfaturi privitoare la cum sa platesti mai putin, sfaturi valoroase financiar, fara niciun leu?
:-/
buna ziua! nu stim daca fratele dvs. a avut mostenitori rezervatari adica: sotie supravietuitoare, copii, parinti. ... nu stiu despre ce "intelegeri" vorbiti, aici trebuia sa existe testament ca sa poate fi luata in calcul vointa fratelui dvs. referitor la impartirea bunurilor, dupa moartea lui...

www.avocatura.cabanova.ro
Va multumesc, pentru raspuns si revin cu citeva detalii, va rog !
- Fratele nu a fost casatorit legitim, fosta concubina inclusiv cei 3 fii nu au vrut sa ingrijeasca de el, din partea fiilor lui am primit declaratii notariale autentificate de renuntare la mostenire precum si dezbaterea succesiuni sa se desfasoare in lipsa lor. Mentionez ; timp de aproape 4 ani am avut grija de el privind intretinerea , medicamente si tot ce trebuia fiind imobilizat la pat de asemenea toate cheltuielile de imormintare au fost suportate de mine.
Mergeti la notar cu actele si rezolvati problema.
Daca sunteti unicul mostenitor dobanditi toata mostenirea.Daca au renuntat la mostenire copii asa cum spuneti, ati ramas singur.
La notar va lamuriti daca exista si alti mostenitori in afara de cei care au renuntat la mostenire.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa 30 ani cocoon cocoon Bunicul si bunica mea au decedat acum 3o de ani lasand un testament cu unici mostenitori pe fiica lui si sotul ei. Toti ceilalti fii ai bunicului au dat ... (vezi toată discuția)
Atacare act de mostenitor doinitzaalexei doinitzaalexei Va rog daca puteti sa ma linistiti intr o problema. Am stat timp de 22 de ani c o persoana nefiind casatoriti.Cind s a imbolnavit el a dorit sa mi lase prin ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral la mediator cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua.Mama mea,impreuna cu fratii ei au facut un partaj succesoral,la mediator si autentificat la notar.Au impartit bunurile si terenurile dupa parintii ... (vezi toată discuția)