avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral la mediator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral la mediator

Buna ziua.Mama mea,impreuna cu fratii ei au facut un partaj succesoral,la mediator si autentificat la notar.Au impartit bunurile si terenurile dupa parintii lor decedati.La notar au fost instiintati ca pot impartii bunurile ,dar nu le pot vinde .Ce pasi se pot face daca mama mea doreste sa vanda un teren agricol.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristiclaudiu , utilizator 13:27, 3 Iunie 2014
daca parintii sunt decedati si succesiunea facuta fiecare poate dispune de bunul dobandit in urma succesiunii.Fie a inteles gresit de la notar (in sensul ca acesta le-a spus ca nu pot vinde decat dupa definitivarea succesiunii) fie au convenit o clauza in acest sens despre care nu ati mentionat Dvs.
Da,am omis ceva,nu au facut succesiunea ,parintii lor au decedat cu 15 ani in urma.Din trei frati,unul a renuntat la mostenire in actul de mediere si prin declaratie notariala.Impartirea a fost facuta intre mama mea si un frate.Doar ca , acordul de mediere si autentificarea notariala au fost facute in alt judet ,decat in cel unde era mostenirea,de asta vreau sa intreb ce pasi poate face mama mea pentru a putea vinde un teren.
Multumesc!
daca asa cum spuneti "nu s-a facut succesiune" inseamna ca imparteala despre care vorbiti nu exista decat la nivel verbal intre mama si un frate. trebuie sa mergeti la notar sa faceti succesiunea in urma careia se va stabili exact ce cota parte din teren revine fiecarui mostenitor din cei care au acceptat mostenirea. apoi isi poate intabula terenul ce ii revine si il poate vinde.In principiu orice notar la care veti merge cu actele de proprietate si cu declaratia de renuntare va va indica pasii cu exactitate.
Deci acordul de mediere si autentificarea pe care le-au facut nu sunt valabile ?
Nu are valoare din punct de vedere juridic?

Alte discuții în legătură

Succesiune familiara Catalinfreewifigratis Catalinfreewifigratis Buna ziua. Am o mare confuzie in familie. Mama vrea sa imi dea cu act de vanzare cumparare un teren, dar noi suntem 4 frati iar actele sunt pe ambii parinti ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, am următoarea situație: dupa moartea ... ela2008 ela2008 Succesiune Buna ziua, Am următoarea situație: Dupa moartea părinților mei și a fratelui meu (părinții doar pe noi ne a avut eu si fratele decedat), ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de sucesiune marius s marius s buna ziua.am si eu niste nelamuriri: mama mea a avut un frate care a decedat...pt ca nu avea mostenitori sucesiunea a fost deschisa de catre fratii lui ... (vezi toată discuția)