avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract casa de pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract casa de pensii

Buna ziua. Doresc sa platesc vechimea la sal 708 la casa de pensi si mai vreau o informatie cu sanatate trebue sa fac alt contract aparte si cit este suma si daca se poate plati trimestrial si cum trebue sa procedez dupa ce am lichidarea facuta de unde am fost angajata. DE ACOLO AM PLECAT CU TOATE CELE NEPLATITE SE MAI POT RECUPERA AM FOST CU CONTRACT. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 8 Martie 2011
se incheie contract separat cu CASS si se plateste 5.5% la salariul minim sau la veniturile declarate
1. Pentru sanatate puteti incheia un contract de asigurare cu Casa de Asigurari de Sanatate in a carei raza aveti domiciliu.

2. In cazul neplatii contributiilor, salariatul este in drept sa declanseze un litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, are posibilitatea de a sesiza ANAF-ul in legatura cu neplata contributiilor sociale de catre fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicală posibil neplătită de angajator Andrey_Hd Andrey_Hd Ce pot face dacă lucrez și apar neasigurat la casa de sănătate? (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a contributiei de sanatate niculinu niculinu Buna ziua, Lucrez la o firma unde recent am aflat ca angajatorul nu plateste contributiile catre stat, eu pe viitor o sa fie nevoie sa ma operez, si vreau ... (vezi toată discuția)
Contributii angajat medaf medaf Ce pot face in situatia in care mi s-a retinut din salar , tot acest an , contributia la sanatate , somaj si pensia , dar ele nu au fost platite? (vezi toată discuția)