avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cumul CIM si Drepturi de Autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cumul CIM si Drepturi de Autor

Daca o persoana este angajata in cadrul unei societati, avand functia de redactor, si , in acelasi timp, pentru aceeasi societate, desfasoara si activitate din drepturi de autor ( opere publicistice),in mod constant, veniturile din drepturi de autor vor fi considerate ca fiind independente sau dependente?
Precizez ca cele doua contracte (de munca si de drepturi de autor) sunt diferite, prevad sarcini diferite, iar activitatile desfasurate in baza contractului de drepturi de autor nu intra in sfera sarcinilor de servici ale angajatului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 29 Iulie 2013
Contractul de drepturi de autor nu poate prevede sarcini sau timp de lucru.
Poate fi salariat si sa creeze anumite "opere" pentru care poate primi o remuneratie.
Nu consider ca poate fi reconsiderata munca dependenta.
Buna seara. Desi tarziu, raspunsul meu chiar daca nu mai este oportun, vine doar ca o parere personala. Consider ca veniturile din drepturi de autor vor fi considerate ca fiind independente de veniturile care deriva din prestarea sarcinilor contractuale in functia de redactor.


o intrebare am si eu .... Daca am numai contract de cesiune a drepturilor de autor si sunt insarcinata, angajatorul poate renunta la serviciile mele ? asta in cazul in care contractul este pe durata nedeterminata. sau are obligatia in fata legii sa ma tina in continuare angajata, ca si in cazul CIM?
Incetarea contractului de drepturi de autor nu este supusa dispozitiilor Codului Muncii, ci Legii nr.8/1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor in 2018 mjro mjro Buna ziua, Am tot citit pe internet, pe diverse forumuri, inclusiv aici, despre acest subiect. M-ar interesa sa stiu in ce masura un contract de drepturi de ... (vezi toată discuția)
Reconsiderare venituri din proprietate intelectuala ContSters185970 ContSters185970 Situatia de fapt: un programator doreste sa se anagajeze la o firma. Firma respectiva ii spune ca va incheia un contract de munca pentru 10% din venitul propus ... (vezi toată discuția)
Plata redeventa administrator berceanu berceanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: societatea comerciala la care lucrez doreste sa plateasca administratorului o redeventa ... (vezi toată discuția)