avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuirea partajului in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuirea partajului in instanta

In urma divortului parintilor mei,in 1985,in 1986 mama mea l-a dat in judecata ptr partaj.Hotararea de partaj este urmatoarea:exact ce scrie
"Pe rol judecarea actiunii civile de fata.
La apel se prezinta partile personal.
Procedura completa.
Dupa referatul cauzei ,partile depun la dosar o tranzactie solicitand ca instanta sa o consfiinteasca si sa dea o hotarire de expedient.
INSTANTA
Prin cererea inregistrata la 1 oct reclamanta M.V a chemat in judecata pe paratul M.c prin sentinta civila sa se dispuna partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei,precum si partajarea apartamentului proprietate personala comuna
In motivarea cererii se arata ca prin sentinta civila nr 1111|1985 a judecatoriei s-a desfacut casatoria dintre parti.
"In sedinta publica de azi partile depun la dosar o tranzactie care exprima invoiala lor,solicitand instantei sa pronunte o hatarire de expedient.
pentru aceste motive in numele legii hotaraste:
admite actiunea reclamantei M.V din localitatea...adresa X impotriva paratului M.C din acelasi domiciliu.
consfiinteste invoiala partilor care are urmatorul continut."Tranzactie.Subsemnata M.V si M.C cu domiciliul... am facut intelegerea cu partajul dupa cum urmeaza:
M.V mobila...covoare...,BANI 16.500,REPREZENTAND BANI PE LOCUINTA.
M.V mobila,aragaz....bunuri materiale.

urmeaza semnaturile raclamanta mv cu BI seria..si paratul mc.
Definitiva pronuntata in sedinta publica azi ...

datorita faptului ca nu este clar cui i-a ramas apartam(restul ratelor pana in 1995)au fost oprite pe salariu tatalui meu.
la achitarea creditului facut prin CEC el nu s-a dus sa obtina adeverinta de plata integrala a acestuia.
daca merg si iau aceasta adeverinta pot dovedi ca apartamentul i-a ramas lui fiind singurul proprietar??sau trebuie mers in instanta sub motivul ca hotararea de partaj facuta la vremea respectiva nu lamureste clar pe care locuinta i s-au dat banii si cui i-a ramas locuinta??
la vremea aceea nu puteai avea 2 locuinta proprietate personala iar atunci cand au facut contractul de imprumut de la CEC ptr apartm,in contract scrie ca sotii nu mai au alta locuinta.
va multumesc si ma scuz ca va stresez cu acest subiect dar noptile mele au devenit albe
Cel mai recent răspuns: fabridiana , utilizator 19:56, 10 Martie 2011
Instanţa a luat act de tranzacţia făcută între părţi şi a pronunţat o hotărâre de expedient. Hotărârea are doar menirea de a consfinţi învoiala părţilor.
ar fi bine daca ati reusi sa vedeti inscrisul cu titlul de tranzactie incheiat atunci.faptul ca el a platit ratele dovedeste ca casa i-a revenit lui.ar fi bine sa faceti rost de acea adeverinta.
asta inseamna ca apartamentul a ramas in continuare in proprietatea ambilor??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - apartament cu proprietari divortati si partaj facut acum 26 ani fabridiana fabridiana am urmatoarea problema:parintii mei au divortat in 1984.prin instanta ,la cererea mamei mele,s-a facut partajarea apartamentului proprietate personala ... (vezi toată discuția)
Partajul nu a fost redactat corect fabridiana fabridiana am mai postat pe forum problema cu parintii mei care au facut partajul dar am ajuns la concluzia ca nu a fost redactat corect,prin urmare mama mea figureaza in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comuna Gina129 Gina129 Buna yiua, Ma aflu in partaj cu fostul sot, procesul de partaj este inceput din august 2009, suntem amandoi de acord sa incheim o tranyactie in care se ... (vezi toată discuția)