avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită in ce consta supendarea unei executari silite?
Discuție deschisă în Executare silită

in ce consta supendarea unei executari silite?

vreau sa suspend o executare silita, in ce consta aceasta procedura?
Cel mai recent răspuns: ContSters182547 , utilizator 19:22, 17 Martie 2011
Cerere la instanta cu obiect suspendare executare silita. Va poate ajuta un avocat cu sfaturi pentru actele de depus si argumentatia necesara, dupa ce studiaza dosarul in care s/a dispus executarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters122901, utilizator
ce calitate aveti creditor sau debitor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Vedeti prevederile art. 403 alin. 4 c.p.civ.
In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta. Incheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile in bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.
Deci, in afara de cererea pe care o depuneti in cadrul contestatiei la executare, va trebui sa platiti aceasta cautiune.
debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare nicoleta_85 nicoleta_85 intr-un dosar de contestatie la executare si suspendare exe, instanta, prin incheiere, a dispus admiterea cerererii de suspendare a executarii din dosarul x de ... (vezi toată discuția)
Executare silita patrumarinel patrumarinel am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se ... (vezi toată discuția)