avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CUM SCAP DE O SOCIETATE CU DATORII LA STAT ?????
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CUM SCAP DE O SOCIETATE CU DATORII LA STAT ?????

Buna ziua as avea si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate.
in 1997 am infintat un srl am fost 2 asociati acum de 1 luna asociatul mi-a cedat mie partile lui . acum nu as mai vrea sa tin societatea nici eu deoarece are datori la stat in valoare de 23.000 ron. cum pot sa scap de societate fara a plati datoriile. O pot vinde sau care ar fi procedura legala sa nu mai am nici o treaba cu acesta societate sau datoriile acesteia,precizez ca.datori catre furnizori,...etc nu sunt.
Si inca o intrebare,fostul asociat nu recunoste aceste datori cu toate ca sunt acumulate in perioada cand era si el in societate,il pot forta in vreun fel sa plateasca jumatate din cei 23.000 ron..???.cand sa facut cesiune de parti mentionez ca nu sa specificat in contractul de cesiune ca preiau si activele sau pasivele,decat cele 10 parti sociale.Mentionez ca,capitalul social este de 200 ron.

Va multumesc anticipat si astept un raspuns ce pot face in acesta situatie


#-o
#-o
nici nu era nevoie sa scrie ca preluati activele si pasivele. in temeiul cesiunii ati preluat drepturile si obligatiile asociatului cesionar, activele si pasivele au ramas in patrimoniul firmei, ele nu s-a "miscat" de acolo.

firma se poate cesiona insa riscati un control fiscal sau depunerea unei opozitii la cesiune ceea ce va bloca operatiunea de transfer pe termen nedeterminat.

oricum aveti debite sub limita insolventei (45k ron) astfe incit in afara executarii silite (asta daca exista ceva de executat) nu au ce sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare srl cu datori la stat bebe4ever bebe4ever Buna ziua as avea si eu nevoie de cateva la muriri daca se poate. in 1997 am infintat un srl am fost 2 asociati acum de 1 luna asociatul mi-a cedat mie ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni carbocry carbocry In cadrul unei soc.comerciale detin 27% din partile socialeale firmei.Restul de 73% din partile sociale apartin ; 60% Dir.general,10% unui pensionar,iar restul ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)