avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... schimbare de domiciliu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

schimbare de domiciliu

Vreau sa-mi schimb buletinul iar casa in care locuiam am vandut-o.Acum locuiesc intr-o alta casa dar care nu este proprietate mea e proprietatea firmei.Pot avea domiciliul la aceasta adresa ?Ma pot prezenta la politie cu actele de proprietate pe firma?Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 17:10, 25 Iunie 2009
Da, puteti avea domiciliul la acea adresa.
Este necesar sa aveti acordul proprietarului pentru a putea sa locuiti acolo. La politie trebuie sa mergeti cu urmatoarele acte :
- Cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate
- Actul de identitate detinut anterior si cartea de alegator
- Certificatul de nastere, casatorie, sentinta de divort (original si copie)
- Actul cu care se face dovada spatiului de locuit (original si copie)
- Declaratie tip de primire in spatiu, in cazul in care imobilul nu este proprietate personala, semnata de proprietarul imobilului, in fata lucratorului de la ghiseul Serviciului de Evidenta a Populatiei, iar in cazul persoanelor din mediul rural, in fata sefului de post din comuna; in cazurile cand persoana nu se poate deplasa de la domiciliu, se intocmeste o declaratie notariala .

Puteti sa va schimbati buletinul si sa va faceti mutatie la adresa firmei numai daca, firma complecteaza o declaratie de primire in spatiu,declaratie care se afla atasata pe verso cererii pentru preschimbarea cartii de identitate care o gasiti la ghiseul Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate stefan25 stefan25 ce acte sunt necesare pentru preschimbare carte de identitate dupa schimbare domiciliu cu luare in spatiu? va multumesc (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)