Am si eu o mare problema. Firma la care lucrez din 06.2007 a intrat in insolventa in 12.2009 iar plata contributiilor catre stat nu a mai fost facuta din 2008. Momentan planul de reorganizare a fost respins a 2 a sau a 3 a oara, deci se indreapta in mod sigur spre faliment. In acest caz eu pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
1. Nu exista "a da afara" fara motiv (obiectiv sau subiectiv). V-am mai spus ca plata contributiilor nu are legatura cu indemnizatia pentru CCC.
2. Daca sunteti concediata si beneficiati de indemnizatie de somaj puteti beneficia si de indemnizatie pentru CCC.
3. Daca reveniti cu problema dvs., punctual, incercam sa gasim o cale de rezolvare.
Multumesc frumos pentru timpul acordat.
Stiam de faptul ca perioada in carte te afli in somaj sau in evidenta agentiei pentru ocuparea fortelor de munca este asimilata la cele 12 luni necesare pentru acordarea indemnizatiei - acolo legea este foarte clara.
Eu eram doar nedumerit cu privire la "perioada de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii", prevederea aceasta asociind-o cu posibilitatea de a contribui pentru cei concediati. Textul de lege mi s-a parut cam evaziv in sensul ca nu intelegeam la ce se refera cand vorbeste despre "acele acte normative cu caracter special", concediera colectiva putand fi luata si de o companie din sectorul privat. Insa acum m-am lamurit. Este valabila doar pentru companiile mari de stat in care se aplica concedieri colective potrivit normelor speciale (hotarari de guvern etc.). Eu asta am inteles.
Inca o data multumesc pentru amabilitate.
O zi buna.