avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... folosire proprietate in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

folosire proprietate in indiviziune

Buna ziua,

sunt proprietara unui teren si a unei case, in indiviziune, impreuna cu persoana M. Eu am 1/3 iar persoana M 2/3 din casa si teren. Casa are o suprafata desfasurata de aprox. 273 mp si este tip duplex, cate un apartament pe fiecare nivel, parterul avand 137mp, iar etajul 136mp. Eu folosesc momentan 50mp din parter, iar persoana M foloseste apartamentul de la etaj. In prezent nu dispunem de banii necesari iesirii din indiviziune, iar cu persoana M nu se poate discuta omeneste. Eu doresc sa amenajez (in timp) si sa incep sa folosesc diferenta de 41mp din parter care mi se cuvine... care e inca la rosu... desi asta ar insemna ca persoana M nu ar mai avea cale de acces catre suprafata sa de la parter decat pe geam .... povestea e incalcita rau si ar dura mult sa explic de ce e asa #-o...
INTREBARE
Daca voi inchide si amenaja suprafata de 41mp in conditiile de mai sus, persoana M ma poate actiona in judecata?
multumesc mult pt raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 19:15, 15 Martie 2011
da,pentru ca nu are acces si mai mult decat atat veti face ceva care hu respecta proiectul si autorizatia de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire proprietate in indiviziune dianabutnaru dianabutnaru Buna ziua, sunt proprietara unui teren si a unei case, in indiviziune, impreuna cu persoana M. Eu am 1/3 iar persoana M 2/3 din casa si teren. Casa are o ... (vezi toată discuția)
Istoric curte comuna mitria mitria Cum se poate verifica istoricul unei curti comune? Mentionez ca aceasta curte pare sa fie partial atat in proprietate cat si in indiviziune. Mai explicit; ... (vezi toată discuția)
Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)