avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Important - cum se face inscrierea dupa \"abandon ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Important - cum se face inscrierea dupa "abandon scolar"?

Cum pot afla cum se face inscrierea din nou si in ce timp la un abandon scolar in clasa a IX-a ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:32, 16 Martie 2011
Reinscrierea se face la scolile/liceele care au locuri disponibile. Mergeti la secretariatul scolii si veti primi informatiile de care aveti nevoie.
Daca aveti varsta mai mare decat cea legala pentru invatamant de zi, va trebui sa va inscrieti intr-o forma de invatamant "A doua sansa in educatie."
Puteti sa va informati si la inspectoratul scolar, dar mergeti mai intai la scoala cu clasele I-VIII pe care ati absolvit-o si vedeti, daca nu, mergeti la ISJ.
Cursurile le veti incepe in septembrie (liceu/scoala profesionala) si in octombrie "sansa a doua", 2011.
R.O.F.U.I.P Art.68
(5) Elevul care nu frecventează cursurile de zi ale unei clase din învăţământul obligatoriu, depăşind cu mai mult de doi ani vârsta clasei respective, se află în situaţia de abandon şcolar. Elevul aflat în situaţia de abandon şcolar poate fi înscris, la cerere, în forme de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă sau la distanţă, pentru care se constituie formaţiuni aparte.
(6)Tinerii care au depăşit vârsta şcolară cu mai mult de 4 ani îşi pot completa educaţia de bază, prin parcurgerea unor programe de tip „A doua şansă”, conform metodologiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării (acest act normative este inca in vigoare, desi e abrogat prin L 1/2011).
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocație după împlinirea vârstei de 18 ani, urmând cursuri la liceu seral. luaps1003 luaps1003 Salutare, eram curios dacă pot beneficia în continuare de alocația primită de la stat având în vedere că am vârstă de 18 ani și sunt elev la un liceu ... (vezi toată discuția)
Continuarea studiilor Gabriela71 Gabriela71 Buna ziua as dori sa stiu daca o persoana care a terminat acum cativa ani doar 10 clase mai poate continua studiile.Problema este ca nu are nici o dovada a ... (vezi toată discuția)
Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli baikomarilena baikomarilena Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de ... (vezi toată discuția)